29 märts 2010

Maakera sees on maakera, mis on veel suurem, kui maakera..

.. või midagi taolist. Igatahes tahab üks tuttav mees, kes veel kaks aastat tagasi tahtis kosmoseenergia keskuse rajada nüüd maakoore sisse pugeda. Hääd teed tal minna!

Nii. Aga nüüd järjest. Reedel oli meil JOL. Sedapuhku Amblas. Reedest ei ole ma enam sihtasutuse Põhja-Eesti Turism nõukogu liige. Seda seepärast, et vastutusvaldkond on turismi asemel nüüd noorsootöö. Lõpuks sai vastu võetud ka hariduskorralduslike vahendite jaotamise lugu. Suureks üllatuseks oli, et kui Järvamaa laulu-tantsupidu kohe ukse ees, siis praegu veel ei teata sedagi, kus pidu peetakse...

Täna oli Järva Teatajas uudis, et koolid hakkavad jällekord vanapaberit korjama. Peetri Põhikool on mitu aastat selle ürituse kinni pannud, täna andsin minagi oma tagasihoidliku panuse. 

Pärastlõunal oli korraks Paidesse asja - olen 1. aprillil välja kuulutatava avatud noortekeskuste projektide ekpertkomisjonis. Pidasime ühe kiire nõu. Teel vaatasin neid Kareda valla hooneid, mis paari viimase nädalaga on katuseta jäänud. Kohe valla piiril olev Varbola küün oli katuseta osaliselt varemgi, nüüd on siis seinadki läinud. Katuses on auk ühel Viru töökoja kõrvalhoonel, Öötla kuivatil, Risttee laudal, teisel pool Peetrit veel Vennastekoguduse kuuril (see üsna kummuli)... Kahjuks-õnneks autoroolist kõike ei näe...

Homme ootab ees Südamaa üldkoosolek (põhiteema Mäo kolmnurk ja Mini-Eesti), vallavalitsuse istung (arutame muuhulgas ka teede sulgemist). Kell 18.18 (miskipärast Sven pakkus sellise aja välja) saavad minu kabinetis kokku Järva-Jaani, Kareda, Roosna-Alliku valdade ning paari kohaliku MTÜ esindajad, et arutada üht võimalikku Teeme Ära! 2010 talgupaika - Paide-Tamsalu raudteetammi  seda osa, mis kolme valla piirile jäävad. Kooli hoolekogu on ka, aga sedapuhku jääb mul sinna vist jõudmata.