03 märts 2010

Öötlas on kevadet nähtud


Nii ta ongi. Öötlas on esimesed lumikellukesed lume alt välja sulanud ja kevadet kuulutama hakanud, vähemalt nii kirjutas täna Järva Teataja ja näitas Reporter.

Tänane sissekanne ei tule siiski mitte Järvamaa kohta. Minu meilikasti potsatas täna koduvalla Kaiu naabervalla Juuru volikogu otsuse eelnõu. Aga Juuru volikogu komisjoni ei moodustanud, pealkirjastas oma eelnõu lihtsalt - läbirääkimiste alustamine naabervaldadega haldusterritoriaalse korralduse muutmiseks. Ettepanek on eriti huvitav seetõttu, et piirid kavatsetakse moodustada endise Juuru kihelkonna piirides. Lugesin läbi ka eelnõu seletuskirja ja oh üllatust - Vahastust ei sõnagi. Seega, kas Järvamaa võimalus tükike oma ajaloolist pinda tagasi saada? Muidugi, ma võin oma Kaiu kodumaja ees 10 prääksuga kükki teha, kui see teema üleüldsegi volikogus edasiseks arutamiseks võetakse.

Pühapäeval ma prääksuga kükke ei tee, mängin hoopistükkis maakonna meistrivõistluste finaalis. Kui nii edasi, siis keeping my fingers crossed, teise koha karikas tuleb koju tuua küll.