31 märts 2010

Piim meega...

... ja üks väike sissekanne ajaveebi päeva lõpetuseks.

Eile-täna on üht ja teist juhtunud ning ausalt öeldes näib, et puhkus oli kunagi sajand tagasi :)

Eile hommikul oli Viisus MTÜ Südamaa Vabavald koosolek. Esimest korda nägin ka Mini-Eesti logo (väga kihvt!) ja Mini-Eesti 3Ds mudelit (mida kõike arvutite abiga on võimalik teha :) ). Ülo Peets rõhutas, et Euroopa sarnased minipargid on arenenud kolm aastakümmet. Seega - Mäost kohe imeatraktsioonide paika oodata pole. Aga igatahes on idee lahe ja tegutsemist väärt! 
Eile oli ka vallavalitsuse istung. Kõige olulisem uudis vast - sulgeme avalikult kasutatavad era- ja kohalikud teed masinatele, mis raskemad kui 6 tonni. Järgmise nädala alguses peaksin Valdurilt ja Taimolt saama teede olukorra kaardistuse ja katuseta jäänud hoonete nimekirja. Pilt on päris kurb mõlemate osas...

Kell 18.18 istusime ühist nõu pidama Maretiga Roosna-Allikult, Artoga, Sveniga ja Tõnuga. Teemaks siis Viisust Järva-Jaanini kulgev tuleviku matkarada ehk siis lõik, kus kunagi sõitis Paide-Tamsalu susla. Arutelu oli vahva, avastasime, et tegelikult on selle raudteetammi ääres ka praegu paljut pakkuda... Kuna raudteetammile matkaraja rajamise plaan on olnud kolmel vallal olemas varemgi (nii üldplaneeringutes kui arengukavades), siis minu arust oli eriti lahe, et me lõpuks ometi kokku saime ja ära rääkisime, mida keegi tahab ja kuidas keegi tulevikku ette näeb... See ongi koostöö! 1. maiks saame ehk kokkulepped nende maaomanikega, kelle maa raudteetammi peal ning 4. mail sõidame selle tee ise jalgratastega läbi ka.

Täna oli JOLi eestseisus, 7. aprilli päevakorda sai mitu olulist informatsioonipunkti. Järgmisel kolmapäeval peaks teatud mõttes paika saama ka laulu/tantsupeo asukoht.

Saime ISKE projekti raames (ISKE siis infosüsteemide kolmeastmeline etalonturbe süsteem :)) täna kätte ka uue switchi ja mingisuguse varukoopiate salvestamise seadme. Poisid (ei saa öelda, et patsiga poisid, sest patse neil polnud) panid seadmed kappi ära ja pärast saime Heljuga ise ka ninapidi sinna kappi ronida, sest tüübid juhtmeid ringi ei tõstnud, aga vana switchi lülitasid välja/uue sisse. Taibud :)

Õhtul tutvustas Naiskodukaitse Järva ringkond Peetris oma tegemisi. Kuna olen ise Kaitseliidu fänn ning näinud pigem vaid naiskodukaitse köögipoolt (sõna otseses mõttes), siis ise Naiskodukaitsega liituda ei kavatse (Kaitseliiduga mul ikka veel liitumata!). Küll aga loodan, et ühel ja teisel kohal käinud Kareda kandi naisel mõte tekkis ning liitumisavalduse ära täidab.
Õhtul kiirustasin kodupood Selverisse. Oli paar minutit poe sulgemiseni, kui kassalindi ääres ühe tuttavaga kokku sain. Tema lasi mind järjekorras ette ja siis selgus, et tema rahakott on koju jäänud. Maksin tema arve ka ära. Pärast sai ta mulle parklasse järele joosta - olin oma rahakoti omakorda kassalindile unustanud... See on see vana moraal, et teisi päästes ei tohi ennast raskesse olukorda panna :)

Homme hommikul kohtume Siiriga valla ühe suurima tööandja AS Peetri Põld ja Piim juhatuse esimehe ja Võru vallavolikogu esimehe Priit Süüdeniga. Uurime, millised on PPP tulevikuplaanid. Lootust on, mulle näib. Samuti olen õhtul kutsutud Peetri Küla Seltsi juhatuse koosolekule. 

Laupäeval ootan kõiki MTÜga Noorteühing Savi seotud noori ja nooremeelseid Savi üldkoosolekule. Samuti võtan samal päeval osa MTÜ Karessen, mille liige ma olen, üldkoosolekust. Karessen sai vana vallamaja projekteerimiseks toetust, seega on meil vaja valmis mõelda kindel plaan, et me kahe aasta pärast ikka tõesti ehitama hakkaksime (see siis PRIA nõue). Samal päeval on ka Järva-Jaani kevadrock ning võib juhtuda, et satun vaatama, kuidas mõni naabervallavanem laval "kevad on rõve" karjub (laulab, st).
Kell 00.00 (või 24.00?) laupäeva öösel vastu pühapäeva on Järva-Peetri kirikus kesköine vigiilia, kus meie koguduse kooriga ka kaasa teenime.

Reedest ei kirjutanud ma miskit, sest minu väike ristitütar saab järgmisel nädalal 10aastaseks ja mul on tema sünnipäevakingitust vaja veel ühe päeva jagu teha :)

Ahjaa! Tellisin täna endale bowlingupalli ja -papud! Ootan, millal need Suurbritanniast saabuvad. Ja panin end kirja järgmisel nädalal toimuvale Järvamaa meistrivõistlustele :)