22 juuli 2010

Sada ja sajast veel pool peale

150. sissekanne. Kui veerandtuhat tuleb, teen torti :) Täna on aga vaarikate päev - üks tore tuttav oli mulle suure ämbri metsvaarikaid korjanud ning mitte just esimest korda ei mõtle ma, et S-A-l võiks suurem sügavkülm olla. Seda enam, et järgmisel nädalal peavad sinna ära mahtuma veel mustikad ja mis kõik veel :) 
Eile oli töiselt töine päev - määrisin paberit, kohtusin paari inimesega ja istusin telefoni otsas. Õhtul, siis, kui õhtupalavus kõige suurem, läksin Järva Arengu Partnerite üldkogule. Minu kabinet oli selle seminariruumi kõrval justkui külmkamber. JAPi üldkogu otsustas sügisel avada projektitaotlusteks kogukonna arengu ja ettevõtluse arengu meetmed. Eelmisel korral olid Kareda ettevõtjad väga hoos, ehk ka seekord.

Päris õhtul võisin peaaegu laulda Jaan Tätte sõnadega:
Tulge mu sõbrad, nii nagu enne,
teeme üks leil ja joome üks ölu.
:,: Ärge küsige elust ja õnnest,
oleme lihtsad ja väldime sõnu. :,:
Leili meil ei olnud, õlut ka mitte, aga sõpradega, kellega kümmekond aastat tagasi kõike koos tegime, polnud kõik koos kokku saanud paar aastat. Enamasti ei saa me viimastel aastatel ühte ja samasse riikigi ära mahutud (kes Rootsis, kes USAs, kes Kreekas), muust rääkimata :) Aga Liina ja Tiina ja Annika on ikkagi Liina ja Tiina ja Annika ja on asju, mis ajas ei muutu :)

Täna hommikul, kui Postimees online'i lahti lõin, vaatas sealt vastu väga tuttav maja. Minu "kodumaja" Kareda Valla Maja kohta oli kirjutatud, et see risttahukakujuline ehitis Peetri alevikus Järvamaal väljendab hästi ajastu arhitektuuritaotlusi. Kui tõesti peaks minema nõnda, et osa Nõukogude arhitektuurist läheb kaitse alla, on see väga hea uudis (sest ma ei tea ühtegi põhjust, miks meie maja kaitse alla võtmiseks ei kõlbaks). Kas on maailmas teist maja, mille plaanitud lasketiirust on tehtud rahvamaja saal, fuajeest vallavalitsuse ja perearsti ruumid, kinoruumist kontor... 

Täna kohtusin ka kolme Kareda külast pärit mehega, kelle abiga järgmise kuu lõpus Kareda külas kolonel Jakob Vendele mälestuskivi avatakse.
Aga homme on viimane tööpäev, nii et 151. sissekandeni läheb ikka üksjagu aega, nii paar nädalat.