30 august 2010

Subarahnoidaalne hemorraagia

Laupäeval oli Kareda vallas 31. Vabadusristi päev. Selle sündmuse nn patroonideks on president Arnold Rüütel ja proua Ingrid Rüütel. Lisaks väga ametlikule osale rääkis proua Ingrid Rüütel meile veel Peetri kihelkonna kiigelauludest, mida väga palju kokku kogutud. 

Ja õhtul oli suvelõpupidu. Jaa, nüüd ongi läbi see suvi :) Pilt on tehtud siis, kui vihma veel sadas ja Rubilnik pille sättis. Kui tuli rahvas, jäi järele ka sadu, tellitud värk.

Eile harjutasime ja teeme seda lähipäevadel veel. 8. septembril on meie kirikus Maarjamissa ja 11. septembril esineme Narvas Maarjalaulude festivalil
Täna käisime Astaga terviseprofiili koolitusel. Sellest ka pealkiri, ma ehk kirjutasin need sõnad õigesti maha :) Terviseprofiil sai kevadel enamvähem valmis, nüüd tuleks see kriitilise pilguga üle vaadata. Ministri allkirja veel "Meetme "Tervislike valikute ja eluviiside soodustamine" avatud taotlemisel toetuse andmise tingimused ja toetuse kasutamise seire eeskiri" eelnõul ei ole, aga ministeeriumiinimene andis mõista, et hilissügisel taotlemiseks läheb. Teada on ka see, et Järvamaal on kasutada esimesel korral kokku 570281.- krooni. Kui arvestada seda, et ühe taotluse piirmäärad on 50 000 - 300 000, see väga palju projekte ei tähendagi...  Kuigi, väga täpselt ei kujuta ette, kuidas üldse keegi oskab valmis kirjutada projekti, mille toetatav tegevus on selline - terviseteadlikkust tõstvad ja tervislikke eluviise edendavad tegevused, mis ennetavad ja vähendavad tootlikkuse langust ja aitavad kaasa tööturule naasmisele või püsimisele: töökohal tervisliku toitumise edendamine... Seda enam, et taotlejaks võivad olla vaid KOVid ja maavalitsused... Aga muudeks tegevusteks saab ka raha küsida ja mõte on olemas. 
Ahjaa, väga hea meel, et Kodanikuühiskonna Sihtkapital (KÜSK) on otsustanud rahaliselt toetada Järvamaa Vabatahtlike Keskuse rajamist Paide kogukonnakeskusesse (nüüd on Weissensteini blogi ka minu blogireal olemas..) Kuna Kodukant on tegemas kodanikuühiskonna arengukava projekti KÜSKile ja meie Järvamaa Noortekoguga noorte ja ühiskonna teemadesse koos KÜSKiga läinud, tõotab tulla põnev kodanikuharidust ja -ühiskonda täis talv :)

See nädal toob veel 1. septembri :), eelarvekomisjoni koosoleku, Koeru päästjate 15. sünnipäeva ja ühe ja teise ja kolmanda asja veel. Aga nendest kõigist nädala jooksul. Võiks ju veel rääkida näiteks sellest, et Kaiu tuttuuel terviserajal armastavad lisaks inimestele käia ka karud jms, aga vaat ei räägi...