24 august 2010

Waka-waka, it's time for Kareda

Täna oli vallavalitsuse ja volikogu istungid.
Volikogu tunnistas peremehetuks ehitiseks selle kaevu, mis kogu Peetrile hetkel vett annab. Nagu sääraste aastakümneid tagasi ehitatud asjadega ikka juhtuda võib, siis - pabereid pole. Aga mais võttis volikogu vastu otsuse selle kaevu hõivamisest ja kahe kuu jooksul ei andnud keegi teada ka, et teate, tegelikult on see kaev minu oma.
Kolm peret saavad tänavu hajaasustuse veeprogrammi raames uued kaevud. Taotlejaid oli kokku 5 ning nii pidigi keskkonnakomisjon võtma ette nende projektide hindamise. Toetust oli võimalik jagada kokku 60 tuhat, et kõik oleks rahastatud saanud, oleks vaja olnud 130 tuhandet krooni.
Volikogu taotleb munitsipaalomandisse kaht maaüksust - Välja tn 9 ja  Kalda tn 7. Seal maaüksustel on kaevud.
Volikogul on ka uus töökord, kaua loetud kaunikene :) Veel kauem loetakse aga heakorra ja kaevetööde eeskirja, mis ehk järgmisel korral vastu võetakse. Ja haldusreformist ja Paide linna tulevasest ettepanekust rääkisime me ka. Järgmine volikogu istung on  21. septembril kell 16.00.

Homme on aga eelarvekomisjoni koosolek.

Ja täiesti ametlik pressiteade ka. Ootame 28. augustil kõiki endale külla, president Arnold Rüütel tuleb kindlasti!

Sel laupäeval, 28. augustil korraldab Vabadussõja Mälestiste Hoidmise Selts Kareda vallas 31. Vabadusristi päeva.
Päev algab kell 10 pärgade asetamisega Vabadussõja mälestussamba jalamile Müüsleris. Kell 10.30 asetatakse pärjad Esimeses maailmasõjas ning Vabadussõjas langenute mälestusmärgi jalamile Järva-Peetri kirikaias. Lastakse aupauke kõigi langenud kangelaste mälestuseks.
Kell 11.10 avatakse Kareda külas Kolli talu õuel mälestuskivi kolonel Jakob Vendele. Tänavu möödub tema sünnist 120 aastat. Jakob Vende on olnud Kaitseliidu peastaabi ülem, Kalevi  üksiku jalaväekompanii ülem, Viru-Järva kaitseringkonna ülem. Mälestuskivi autor on Kareda külast pärit Jaanus Volk. Katte kivilt eemaldavad Jakob Vende poeg Kullo Vende ning president Arnold Rüütel.
Kell 12.00 on põhiüritus Esna küla platsil. Ajaloolane Ago Paju räägib Jakob Vendest ja Müüsleri lahingust. Kaitseliidu Järva Malev tutvustab oma tööd ning kõik osalejad saavad sõdurisuppi.
Eelmisel aastal peeti Vabadusristi päeva Tartumaal Äksi, 1993. aastal oli sarnane päev Paides.


Ja kuna blogis pole mitu sissekannet ühtegi pilti olnud, siis 180 kraadi ühele poole ja 180 kraadi teisele poole minu kodusest ehitustandrist. 1. novembriks peab valmis saama Kaiu huvikeskus ja 1. septembriks minu "tillukese" kodumaja välisfasaad. Elame-näeme.