25 oktoober 2010

"Mõni inimene ise ongi nagu muinasjutt"

Reede oli JOLiline. Kui järgmise aasta liikmemaksu suuruse ja eelarve üle oli parasjagu vaieldud, oli kord Päästeameti infodel. Räägiti ka vabatahtlikest päästjatest. Teoreetiliselt peaks olema Järvamaa viis lepingut vabatahtlikega, aga meie leping on üsna mitmendat korda allkirjastamisel ja see jant on kestnud eelmisest kevast saadik.. Aga päästeametnik lohutas ja ütles, et Lääne-Eesti Päästekeskuse rekordit me ei hoia, sest eelmisel aastal oli vald, Kaiu vald Raplamaal, kus lepingut sõlmiti viis korda. Nojah, kuidagi väga tuttav koht see Kaiu vald :)
Laupäeval oli Roosna-Alliku ja Kareda valdades tutvusmisringkäigul 50 Kodukandi tegelast Jõgevamaalt. Päeva jooksul käisid nad Vodja koolis, Viisu rahvamajas, Roosna-Alliku mõisas, "põhumaja-Svenil" külas, Esna seltsimajas, Esna vanas vallamajas, Kilplas ja Vabadussõja teemapargis. Ja Kareda Valla Majas. Muidugi, inimene, kes satub Kareda Valla Majja esimest korda, satub teatavasse segadusse, et mida maja... See oli vist eelmisel suvel, kui sinna majja minu kabinetti sattus üks inglane, vist Liverpoolist. Noormees kavatses sõita jalgrattal Tallinnast... no enam ei mäleta kuhu, aga kuskile Venemaale, ja arvas, et Kareda Valla Maja on kaubanduskeskus. Kui olime vallamaja trepil temaga tükk aega juttu rääkinud, vaatas ta seda maja korra veel ja küsis väga tõsiselt, miks ometi selline üüratu hoone ehitatud on :) Jah, tuli see lugu meelde praegu.
Ja mudaliiga järjekordne etapp oli ka. Meie poisid võitsid jälle. Sel laupäeval on etapp minu teada Koerus ja meil "vaba päev".
Täna oli JAPi üldkoosolek. Segadust oli, aga kokkuvõttes said kõik asjad otsustatud. Ja see nädal toob veel homse majandus- ja eelarvekomisjoni koosoleku. Ülehomme olen Tallinnas koolitusel, mis räägib kohalike omavalitsuste otsuste mõjudest. Ja neljapäeval teeb Järvamaa arenduskeskus arengupäeva Kareda ja Koigi valdade asjahuvilistele. Lisainfo sellest sündmusest on siin.

Ja pealkiri siis ühes laulust, mida täna JAPi üldkoosoleku alguses Andruse ja tema õpilase esituses kuulsin. Muinaslood on imelised, neis on peidus naer ja nutt, mõni inimene ise ongi nagu muinasjutt... (ja pildil üks väikene kaart, mis ühele toredale inimesele kunagi tehtud sai...)
Ma pidin ühest ja teisest asjast veel kirjutama, aga see on ühe ja teise korra jutt.