28 veebruar 2011

Kohe üsna mitu Oscarit*

Päikeseliselt külm või külmalt päikeseline oli möödunud neljapäeval Eesti riigi sünnipäeval. Alustasime palvusega Järva-Peetri kirikus, süütasime küünlad kõikide langenute mälestuseks ning asetasime küünlad/lillekorvid kirikaias olevale Vabadussõja mälestussambale ning nende ees olevatele haudadele. Müüsleri ausambamäel kõlasid külmast hoolimata flöödihelid. Väga kaunis oli! Minu suur-suur tänu Alarile ja tema tüdrukutele; Kaidi-Lyle, Tuulile ja Peetri kodutütardele, Jaanusele ja Leale ning segakoor Petrale. Ja Karlale Müüslerist, kes aitas  ausambamäe tee ilusaks teha! Seejärel läksin edasi Koerusse ning võib vaid aimata, mitme tunni pärast ma oma varbaid uuesti tundma hakkasin :) Oma seekordsetes tervituskõnedes rääkisin eelkõige seda, et oleme vaba riigi saanud päranduseks nii oma esivanematelt kui ka lastelt ja lastelastelt. Ühes vanas loos räägitakse talupojast, kes igal pühapäeval kohusetruult kirikus jutlust kuulab. Kord rääkis õpetaja maisest varandusest ning ütles - tegelikult ei kuulu meile mitte midagi. Talupoeg oli selle üle imestunud ning kutsus kirikuõpetaja endale külla, näitas mäekünkal maid, masinaid ning talu ja nentis: olen selle maa saanud päranduseks oma isalt ning need masinad ise oma vaevaga välja teeninud, kuidas sa saad öelda, et mitte midagi mulle ei kuulu. Kirikuõpetaja naeris selle peale ja ütles: küsi seda uuesti 100 aasta pärast.
Pilte vabariigi aastapäeva tähistamisest on siin ja FBs Järvamaa Eesti Südamaa fännilehel.

Täna oli nn PRIA külade meetme tähtaeg (tean, et sinna läks nii mõnigi meie valla projekt) ning Järva Arengu Partnerite juhatus, kus otsustati ära seekordsed Leader-meetmest projektitoetuste saajad. Seekord läks vist päris põnevalt. 
Mitte nii põnevalt (vähemalt külaelanike jaoks) ei ole läinud autolafkaga. Ei inimene massina vastu saa, aga lafkabussil on tehnilised viperused. Asendusbuss on rivis homsest ning Esnasse jõuab buss sel korral kolmapäeva õhtul kell 17.30. Siis jälle edaspidi tavalise graafiku alusel.
Sel laupäeval on paras end proovile panna suusarajal, sest kell 13.00 algavad Peetris Kareda valla lahtised meistrivõistlused suusatamises. Ja järgmiseks laupäevaks on paras hakata kleiti valima või kingi viksima, sest 12. märtsil on naistepäevapidu.

Ja kes valima ei lähe, see on idioot! (Ja kes nüüd arvab, et ma kavatsesin kedagi solvata, siis.. üldsegi mitte! Mida tähendab sõna "idioot" oma algupärandis, saab lugeda minu eelviimasest sissekandest...)

* pealkiri ei tähenda seekord kohe mitte kui midagi. Jah, Hollywoodis jagati küll täna öösel filmiakadeemia auhindu, aga minu jutuga ei lähe see kohe üldsegi mitte kokku :)