20 juuni 2011

Selle kevade viimane sissekanne

Oleks suvi käes, võiks ju öelda, et aeg on läinud, kui suveöö unenägu :) 
Reede oli JOLiline ja TIKiline. Mida JOLi üldkoosolekul otsustati ja millest räägiti, sellest võib lugeda siit. Reede oli tähtis ka seepärast, et Järvamaa turism sai endale päris oma maja - avati Järvamaa Turismiinfokeskus. Minu väike tervituskõne nägi välja selline:

Head inimesed!
Ellen Niit kirjutas kord tänasesse päeva igati sobilikud read:
Üks maja on igaühel,
Mõne sumeda tänava ääres,
Mõne väikese väljaku ääres,
Mõnel veidike kõrgemal künkal
Või lihtsalt maanteeristil…
On ütlemata hea meel, et Järvamaa turismil on tänasest oma maja.
Kuigi turismindus pole ühegi seadusepügalaga kohaliku omavalitsuse põhiülesanne, näitab selle maja sünd, et Järvamaa omavalitsused tahavad iseend ja oma avamastamist väärt paiku kõigile näidata. Kõik Järvamaa omavalitsused on volikogude tasandil võtnud vastu otsused seda ehitust omapoolselt finantseerida. Vast oluline on ka see, et panustamise aluseks ei saanud ei rahvaarv ega tulubaas, vaid just turismiobjektide arv. Neid põnevaid avastamispaiku jagub ju igasse Südamaa omavalitsusse – kus näidatakse jaanalinde, kus saab läbi aja rännata, kus vanatehnikat katsetada, kus raadiot kuulata, kus imelist mõisamiljööd nautida, kus kilplane olla.
Seepärast soovingi ma, et avastamisrõõmu täis rahvast jätkuks kõikide turismiasjaliste juurde. Olge teie siin majas teenäitajaks!
Head Järvamaa avastamist, palju rõõmsaid inimesi sellesse majja!


Laupäeval pidasime aga Jaanusepäeva :) Nimelt ordineeriti Järva-Peetri kirikus diakoniametisse Jaanus Tammiste. Ja uhke värk - saime kooriga kiidusõnu ka peapiiskopilt Andres Põderilt. 
Nädalavahetusse mahtus ka Härma klassi kokkutulek (oi, kui palju rõõmsaid ja rahulolevaid kaaslasi!) ja naabrimees Artole kaasaelamine Eesti mängus (soovitan augusti esimesel nädalal peale aktuaalset kaamerat teleri ees püsida).

Homme on nii vallavalitsuse kui volikogu istungid ning juba ülehomme on jaaniõhtu! Aasta Uustulnukale ja Tegijale on  tulnud tänavu rohkem kandidaate kui varasematel aastatel - mõlemaid neli (kuigi esitusi oli rohkem). Tiitlisaajad kuulutatakse välja ülehomme Peetri jaanikul. Ja neljapäeval kell 11 on kõik oodatud Võidupüha palvusele kirikusse, seejärel asetame pärjad Vabadussõja mälestussambale. Ja kell 12 oleme Müüsleris. Kui  presidendi läidetud võidutuli Järva-Madiselt kätte saadud, jagame seda nagu tavaliselt külakorda :) Kellaajad on valla kodulehel ja viimases vallalehes üleval.