09 detsember 2011

Friedhelmi ootuses

Sürgavere radari järgi on koleda nimega lumetorm jõudnud saartelt Tallinna ja Pärnu piirile. Meil on veel mõnus rohekas-valge maa, aga milline pilt õhtuks on, eks saame näha. Aga olgu siis meelde tuletatud, et lumelükkamisega tegeleb meil ka tänavu OÜ Impeerium. 
Eile oli see päev, mil Vabariigi Valitsuse istungil otsustati meile eraldada raha. Nii et selle aasta jõulusoov - saada võlast vabaks - on täitumas.
Olin paar nädalat levist väljas, kuid mul on hea meel, et selle aja sees sai tunnustuse Tõnu Taal ja KENK. Esitasin Tõnu Taali Järvamaa aasta vabatahtliku tiitlile ning KENK sai keskkonnaministeeriumi aasta keskkonnateo tunnustamisüritusel tänusõnad projekti Hoia metsa! elluviimise eest. 
Sel nädalal osalesin Vabariigi Presidendi kohalike omavalitsuste ja regionaalpoliitika ümarlaual Kadriorus. Justiitsminister rääkis korruptsioonivastase seaduse eelnõust ning uuest ATSist ehk avaliku teenistuse seadusest, mis eile kooskõlastusringile saadeti. Mul on üle 8 aasta avaliku teenistuse staaži ning minu arust on uue ATSi vastuvõtmisest kõneldud vähemalt need 8 aastat, aga ilmselt veel kauemgi. Missugusel kujul see eelnõu seaduseks saab 2013. aastaks, seda näitab aeg. Päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu rääkis ka kavandatavast päästekomandode reformist. Kuna Koeru komando on 9-12 nimekirjas (ehk siis 9 läheb kindlasti kinni ja Koeru 10-12 nimekirjas võib-olla), kuulasin seda ettekannet erilise huviga. Saime möödunud nädalal kätte ka Koeru komando analüüsi ning kindlasti esitame oma tähelepanekud Päästeametile.
Üleeile oli Riigikogus Eesti palvushommikusöök. See sündmus, mis toob kokku poliitikud, äri- ja usumehed, leidis aset 10. korda, esimest korda siis Riigikogu hoones. Ja olgu siis öeldud, et seda Väino Linde mantlit minu käes küll ei ole :)

Ja homme kõik Kilplalasse käsitöölaadale ja õhtul Peetrisse teatrisse! Kell 18.00 algab Paide Huviteatri etendus "Poolel teel puu otsa" Kareda Valla Majas. Pilet 5.- ja 4.-  eurot.