03 aprill 2012

Lumi tuli maha ja valgeks läks maa...

Laupäevane Linnade ja Valdade Üldkogu oli ootuspäraselt protestivaimu täis. Võeti vastu deklaratsioon, mis teeb ettepanekuid mitmes olulises ühiskonna valupunktis, kuid isiklikult arvan, et üldkogu jäi natukene kiretuks. Meediassegi jõudis eelkõige suurima omavalitsuse juhi võib-olla liialt ülepakutud sõnavõtt. Aga mida tulevik toob, seda näitab aeg.

Rõõmsatest uudistest nõndapalju, et AS Järvamaa Haigla koostöös perearst Dr Sirje Reinloga on valmis osutama Kareda valla elanikele koduõendusteenust. Seda tervishoiuteenust rahastab Eesti Haigekassa ning see on saajale tasuta. Ametlik teenuse tutvustus ütleb nõnda:
Koduõendusteenus on tervishoiuteenus mida osutab õde:
·         kliendile, kes lahkub haiglast ning kes ei vaja aktiivset ravi, vaid õendusabi ja kes füüsiliste või vaimsete piirangute tõttu ei saa külastada perearsti või tervishoiuasutust
·         kliendile, kellel kodune õendusabi võimaldab ennetada haiglaravile sattumist
·         hooldushaiglast koju suunatud patsientidele
·         terminaalstaadiumis haigust põdevatele patsientidele
·         kroonilist haigust põdevatele liikumispiirangutega patsientidele
·         piiratud funktsionaalse võimekusega patsientidele raviks ja/või efektiivsemaks toimetulekuks koduses keskkonnas
·         klientidele, kelle õendusabi vajadus  ületab pereõe poolt pakutava õendusabi võimaluse
Õde teostab kodus vajalikke MEDITSIINILISI protseduure ja viib läbi  patsiendi ja perekonna õpetust, teenuse osutamise aluseks on perearsti/eriarsti saatekiri.
  
Mitterõõmsatest lugudest seda, et endiselt on kadunud Kareda valla lapitekk, mis käis kaasas noorte laulu- ja tantsupeol Tallinnas. Meie lapsed igatsevad seda tagasi!

Tulge neljapäeval laste laulmist kuulama ja laupäeva öösel vastu pühapäeva on Järva-Peetri kirikus kesköine vigiila. Kaasa teenib segakoor Petra, meid juhendab Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia selle nädala Nädala Vilistlane Siret Heinaste, kelle koolilõputööd me öösel esitame.