13 november 2012

Mardipäeva järel

Neljapäeval, 15. novembril kell 14-16 on meie majas Järva Arengu Partnerite infopäev. 2013. aastal on taotlemine jaanuari esimestel nädalatel, lisainfot saab siit. Näiteks on Leader-programmi toel kohe-kohe valmis saamas kolme valla - Kareda- Koeru - Järva-Jaani - ühine turismitrükis ning piirkonda tutvustav video. Kel on õnnestunud neid piiluda, teavad, et tegemist on uhkete asjadega.
Vahepeal oleme olnud koolitustelainel - infot on jagatud nii riigihangete, strateegilise planeerimise kui homme siis uue avaliku teenistuse seaduse kohta. Samuti on ära olnud Järvamaa ettevõtjate tunnustusüritus. Mida kinkida piirkonna ettevõtjale? Üks väärt idee: ikka kodumaist ja kodukandi kraami! Nii sai Järvamaa atraktiivseim turismiobjekt Kilplaste teemapark vallalt kingituseks Kalamatsi meierei tooteid ning Kalamatsi meierei omakorda Kilplaste käsitööd. Jõulud tulemas, tasub uurida ja vaadata, mida kodukandis põnevat müüa pakutakse. Oleme Väätsa Prügila aktsionärid ning prügila on valmis saanud uue ladestusala ja nn pallimistehase - mehhanism toimub samamoodi nagu põhu pallimisel, valmiv toodang jääb hetkel ootama Iru koostootmisjaama käikuminekut.
Sel aastal oleme Järvamaa rahvatantsupäeva võõrustajaks - ootame maakonna rahvatantsijaid 24. novembril Kilplaste Kotta.
On tulnud signaale, et Peetri tänavavalgustus ei tööta nii, nagu peaks ja võiks. Laseme selle üle kontrollida, sest mingi jama on sees küll. Peetris on ka ÜVK tööd käimas, üks ja teine korteriomanik saab meilt lähiajal teatise sundvalduse seadmise alustamise kohta (kortermajade puhul isikliku kasutusõiguse seadmine on üsna aega- ja vaevanõudev tegevus, sest siis peaks notarisse minema kõik korteriomanikud koos abikaasadega).
Elame erakordselt põnev ajal, nagu kõneldakse :)