13 aprill 2010

Nõmenurk

Juubelid peaks olema ilusate sõnadega rikastatud. Täna tuleb kiusliku jutu vahele vaid paar säravamat mõtet :)

Esiteks üks kurb uudis kodukandist. Olen Mahtra Talurahvamuuseumi juhti Tiia-Helle Schmittet tundnud terve oma elu. Ta on tõeliselt särav inimene, pühendunud juht. Kuna Tiia juured on sügavasti Kaiu kandis ja Juuru kihelkonnas, on tema teadmised selle paikkonna ajaloost hindamatud. Seda kurvem on mul lugeda/vaadata, kuidas poliitika jällekord sellistele inimestele ära teeb... 

Kohtusin eile ühe mehega, kes Müüsleris tapamaja peab. Majandusaasta aruandeid vaadates üsnagi edukalt. Juttu oli ühe ameti nõuetest. Kui miskisuguse määruse järgi peab sellise mahuga ettevõte võtma 4 salmonella ja muud taolist proovi aastas, siis too ettevõte peab ametniku nõudmisel seda tegema iga nädal... Üks proov maksab 2250 krooni ning 120 000 aastas vaid sellele pandudki... Elu võimalikkus väikeäri pidajana.

Ka tuletõrjeseltsiga on kummalised lood. Jaanuari alguses oli Päästeametil minupoolse lepingu allkirjastamisega hirmus kiire. Sai allkiri alla pandud ja teele saadetud. Nüüd neljas kuu vaikust... Täna sain siis jällekord jälile, et amet pole suutnud välja mõelda, milline on masu tingimustes rahastamismudel alustavatele tuletõrjeseltsidele. Nüüd totter olukord - poisid ootavad, et saavad inimestele appi minna; inimesed ootavad, et kui kevadine lõke peaks kogemata suuremaks minema, on kohalikud poisid appi tulemas... Aga asja teeb võimatuks vaid üks allkiri. Või õigemini - selle puudumine. Ehk miskit ei juhtu.

Ahjaa. Rõõmsatest uudistest nõndapalju - ei pääse see Kareda vald ka sel nädalal üleriigilise meedia tähelepanust. Sedapuhku siis ilma kummikute ja ilma veeta. Neljapäeval on Esnas ETV saate Aeg luubis võttegrupp, sest pühapäevasesse saatesse valmib uudislõik kitsarööpmeliste raudteede saatusest. Teemaks siis Türi-Tamsalu kitsarööpmeline raudtee ja meie mõte (J-Jaani, Kareda, R-Alliku, Tamsalu, Türi(?)) sellele teele jalgrattatee teha... Kutsusin Arto ka kampa, sest meil tuleb see aus, avameelne ja avatud suhtlemine hästi välja, nagu 14. veebruaril Kuksema ja Ammuta küla piiril lubatud sai.

Ja venna saatis mulle täna mu bowlingususside ja -palli pildi :)