16 juuni 2010

Ja kui ei tulegi võit, tulge tagasi kõik!

Nii laulsid kunagi Eesti kahevõistlejad. Mina tahaks täna öelda Kreisiraadio sõnadega: kaotusevalu, oh millal tulen taas, kaotusevalu.
Sõnaga, alustasin oma igakordset volikogu istungil antavat ülevaadet sõnadega - aitäh neile, kes pühapäeval tulid ja Järvamaa Suvemängudelt esikoha kaasa aitasid tuua. Seepeale jäid volinikud mulle pikalt otsa vaatama ja sain teada, et kui vahepeal kolm tundi internetti ei saa, võib üks ja teine asi muutuda. Seekord siis muutus see, et esikohakarikas tuleb tagasi viia. Mind ei häiri see, et see Imavere vallale edasi antakse, tublid nemadki. Aga naljakas, et www.jarvasport.ee lehel on võitja muudetud ilma igasugususeid selgitusi andmata. Oleks võinud kirjutada sedagi, et tegemist inimliku eksitusega. Me inimesed kõik, arusaadav. Aga hetkel on tunne, et ma olen seda unes näinud, et maavanem pühapäeval esikohakarika Kareda vallale üle andis. Nii et mõru mekk man. 

Aga kui volikogu istungiks juba läks, siis täna kinnitati Kareda valla 2009.a. majandusaasta aruanne, müüdi vallavara, arutati volikogu töökorda ja valla heakorraeeskirja. Viieks aastaks anti tasuta kasutada Müüsleri park koos seal asuvate ehitiste ja rajatistega MTÜle Kiplaste Gild. Kuna seekord olime Andres Laukse lahkel loal Müüsleri Vabadussõja teemapargi käsitöökojas, siis tutvustasid nii Kilplaste mamsel Helena Siiroja kui Andres oma plaane ja mõtteid. 
Päeva täitis ka Järvamaa Noortekogu üldkoosolek ning hommikul oli võimalus Kuma raadio hommikuintervjuus JNK tegemisi ka tutvustada.
Ja õhtul olin kutsutud ühele koosviibimisele Esna mõisa. Kadri tutvustas oma lõputööd "Elu keset Eestit", mis Mäo-Esna-Järva-Jaani piirkonna kohta tehtud. Enne, kui kõik kuuldu-nähtu kirja panna, on vaja see korralikult läbi seedida. Üks teine kord Kadri mõtetest kindlasti ka räägin!