10 juuni 2010

Mu mano tulge, latse,

na mulle armsa omm!

1869. aastal, siis, kui Tartus esimest laulupidu peeti, oli Järva-Peetri koguduse koor kohal. Siis küll meeskoor, sest naisi (ja veel enam - minusuguseid heledaid Vargamäe Krõõda häälega sopraneid) laulma ei lastud. Nüüd, 141 aastat hiljem, on koguduse koor jälle Tartusse sõitmas. Laupäeva õhtul osaleb Järva-Peetri ja Anna koguduste segakoor PETRA vaimulikul laulupeol. Ja samamoodi kui pidu, ootan ööbimist, sest meid majutatakse Miina Härma Gümnaasiumisse. Oh, kolm aastat minu elust! Mul on juba ninas selle maja lõhn, nostalgia missugune :)

Aga - eile hommikul sõitsin Öötla kaudu tööle. Kaks tundi hiljem pidin korra Esnas ära käima. Ja mida enam polnud, see oli Öötla sild :) Ehk tööd käivad ning nüüd on pea kaheks kuuks Karedal ja Esnas liikluskoormus kordades suurem. Täna õhtul aga avastasin, et peab selle Mündi tee ikka "koduteeks" võtma, sest Mäos toimuv on ... huvitav :)

Eilne jalgrattamatk läks igati korda. Oli mõeldud küll jalgrattavaatlusena, aga tuli kogemata jalgrattarallina välja :) Igatahes avastasin mina, et üks pikk ja sirge tee võib olla nii mõnusalt eriilmeline. Reaalset tööd selleks, et Vodja mõisast Järva-Jaanini mõnusalt sõita saaks, väga palju tegema ei peagi. Mõnes kohas on puud siiski nii tammile kasvanud, et sadulast ära tulemata läbi ei saa. Paneme eilse lähiajal kaardile ja siis tegutsema! Ja selle laheda pildi tegi Margit!
Täna oli volikogu eestseisus. Volikogu istungi päevakord sai paika. Jätkame ka seekord oma viimase aja traditsiooni, et käime külakorda. Seekord on istung Müüslerisse rajatava Vabadussõja teemapargi käsitöökojas ning lisaks selle pargi eestvedajale Andres Lauksele räägib oma plaanidest ka Kilplala mamsel Helena Siiroja. 

Rahandusministeeriumi eelnõu järgi saame omavalitsuste tulubaasi stabiliseerimise toetust ka. 45000.- krooni tervenisti. Et arvan uuesti, et meil läheb hullusti, võrreldes teiste Järvamaa omavalitsustega on meie tulumaksu laekumine aasta esimest nelja kuud arvesse võttes võrreldes 2008.aastaga olnud mitte nii suur (kui -22% mitte suureks saab lugeda... :( ).