13 september 2010

Metsa seenele, auu-auu


Sügis on käes! Sel nädalal algab kütteperiood ja tänavavalgustus läheb ka korralikult põlema. Paras segadus on ikkagi selle uue postisüsteemiga - kirjad ja lehed kipuvad minema valedesse postkastidesse, aga usun, et varsti kõik laabub korralikult. Hea oleks muidugi, kui postiljoni ka teavitataks, siis saab asjad kiiremini laabuma. Paras segadus on olnud ka vallalehega - see, et augusti leht ilmus septembris ja juuli leht augustis, on ajutine nähe, mõne ja teise juhuse kokkusattumus. Septembri leht on trükist väljas veel selle kuu lõpuks ja nii ta õigel ajal ilmuma hakkabki. Järgmises vallalehes on ka vallavalitsuse vastus Kalda tänava elanike pöördumisele. Mured on meil Kalda tänava elanikega ühised.
Vahel tundub, et ei ole nii pikki käsi, kui vaja oleks... Nt seda priitahtlike pritsumeeste lepingut pole ka ikkagi, aga korjan kokku meie vabatahtlike avaldusi, et "sündmusele reageerides säiluksid sotsiaalsed garantiid" (mis iganes see täpselt tähendaks). Ja täna süüdistas üks korteriomanik mind selles, et "vald pani maja valdajaks kellegi". Vat ei saa see vald kedagi kuidagi vägisi toppida, kortermajade valdajad valitakse ikka korteriomanike üldkoosolekul ning valdaja paikapanemiseks on vaja korteriomanike ühist nõusolekut.
Aga vald esitas kaks õpetajat Järvamaa hariduspreemiatele küll. Hedi Jürgen siis aasta õpetaja ja Tuuli Järva aasta klassiõpetaja tiitlile. Kuidas neil läheb, selgub järgmisel reedel hariduspreemiate üleandmisel.
Ja neljapäeva õhtul volikogu eestseisuses selgub, missugused päevakorrapunktid lähevad 21. septembri vallavolikogu istungile. Eelnõusid on valmis juba paras ports.

Aga see nädalavahetus, eriti aga reedene, tuletas hästi meelde üht nii lihtsalt meelest maha minevat tõsiasja - olulised asjad on nii lihtsad! Mõned näited sellest nädalavahetusest: üks soovide- ja kallistusterohke sünnipäev toredate inimeste keskel, laupäev Narvas (esinesime kooriga Maarjalaulude festivalil nägime ära liftiga kiriku ja hirmvõimatu linnaliikluse...), pühapäevane seenelkäik isaga ja vist selle hooaja viimane grilliõhtu kogu perega... Olemise lihtsat kergust!

Esimese pildi sain Postimehest.