31 oktoober 2010

"Noh, see on ju tavaline tsement..."


... vastas eile giidi küsimusele, mis stiilis on ehitatud Turaida loss, üks koolipoiss. Tegelikult on Turaida piiskopilinnus gooti stiilis ja 13. sajandist (aga nagu Paide vallitorngi, siis sisuliselt on tegemist "uusehitisega"). Veidi "nooremad" on aga need hindamatud aarded, mis Öötla mees Aivar Piirsalu leidis. Sellest kõneles nii Järva Teataja kui ka Ringvaade. Ja mida põnevat laupäeval arheoloogiapäeval leiti, sellest kirjutab Tõnu Taal järgmises vallalehes (kui mitte varem :)) Täna käisin üle uskumatult pika aja bowlingut mängimas. Veskisillal on lahe segapaarismängu võistlus. Mängu moto on - segapaarismäng - see on siis, kui üks mängib ja teine segab. Mul tuli see segamise osa laitmatult välja, aga keegi peab ju kokkuvõttes viimaseks ka jääma :)
Ja nagu tavaks - üks koeralugu. Meil on muidu ikka nii, et otsime omanikku, aga nüüd on nii, et otsime koera. Tommi läks kaduma Öötlast. Ta on sõbralik ja hundikoera sarnane, saba rullis nagu laikal. Omaniku number on 53477764, aga mulle võib ka helistada (5207938).


Järgmisesse nädalasse mahub JÜTKi 10. aastapäev (ehk muutub riigipoliitika ja 11. sünnipäev järgmisel aastal ei jää kavandatavate reformide tõttu viimaseks... ), KENKi nõukogu koosolek, JOLi juhatus.. Aga see on juba järgmise nädala lugu...