08 detsember 2010

Vitamiinilaks

Jaht on alanud ka Järvamaal ning laupäevani on Paide Kultuurikeskuses võimalik vaadata erinevaid PÖFFi filme. Mina käisin eile vaatamas Kongo/Prantsusmaa filmi Benda Bilili. See oli dokumentaalfilm ühest Kongo erivärki ansamblist, mille liikmed olid põdenud lastehalvatust, kuid missugune elurõõm! Üks nende lugu, mis kannabki pealkirja "Lastehalvatus", on vaadatav/kuulutav siit. Kui tõlget ei loeks, ei usukski, et need tüübid papitüki peal magamisest ja vaktsineerimisest laulavad :). PÖFFi Järvamaale tooja - Helen Aasa - sai täna Järvamaa noorteaasta lõpetamisel ka ühe Noorteaasta Tähe - Vabatahtlik Noor. Aga veel rõõmsam olen ma selle üle, et üks täht tuli ka meite maile - nimelt on Andrus Kopliste nüüd tunnustatud kui Aasta Noortesõbralikum Isik! Tema paneb noored kitarri mängima, maailma läbi fotosilma vaatama ja lennukeid taevalaotusesse tiirutama ka... Ja seda kõigi oma teiste tegemiste kõrvalt. 
Hea meel oli ka selle üle, et aasta noortevaenulikuma teo tiitlile oli vaid üks kandidaat (seepärast hea meel, et kui neid vaenulikke asju oleks olnud palju, oleks asjad ju kurvad), aga kui Tartu Ülikooli rektoraadi kõrvu oleks kostnud see jalgademadin, mis saalist kostus... Et siis kõige noortevaenulikum on Türi Kolledži ootamatu sulgemisotsus. 

Täna koolitati ka omavalitsuste kriisikomisjone. Mina unustasin hommikul pea paberisse ja kriis läks mööda. Aga küsin homme Valduri käest täpselt järele, mida kõneldi. Igatahes kriisikomisjoni põhimäärus on meil vallavalitsuses nüüd kinnitatud ning järgmine kord peaks kinnitama ka selle komisjoni liikmed (seaduse järgi juhib seda komisjoni vallavanem ning komisjoni põhimääruse järgi on minu asendajaks ehitusspetsialist ehk Valdur). 

Et järgmise aasta alguses paanikaosakond töösse ei läheks, oleks paslik meelde tuletada, et jäätmevaldajad, kes on saanud korraldatud jäätmeveost vabastuse, peavad jaanuari keskpaigaks meile aru andma (täpsem info Taimolt - taimo@kareda.ee 3849023). Ja uuest perioodist ehk 1. märtsist on jäätmeveost vabastamine väga-väga suureks erandiks, mitte aga reegliks. 

Ja 15. detsembriks ootab Maret infot ja materjale detsembrikuise vallalehe jaoks. Ja eestielu.ee portaalist saab ka vallalehe infot kaeda.