31 jaanuar 2011

Pärl *

Kuna 6. märts on varsti ukse ees, olen siia kirjutamise asemel lugenud teiste ajaveebe. Väga häid blogisid on, mis sisaldavad väga häid arvamuslugusid. Selliseid "tule-eile-meile" ajaveebe, nagu minul ja Artol, on nende hulgas vähe:) Aga mis sellest.

No igasugu põnevaid asju tuleb minu töös ette. Näiteks jõudis minuni info, et "eelmise suve saladus" - Köisi külast Ataste talust leitu - on jäänud siiani lõpuni uurimata. Nii saigi Kaitsepolitseiametile tehtud avaldus, et nad asuksid selle leitud skeleti lugu uurima. 

Reede oli JOLiline. Sedapuhku kogunesid üldkoosoleku liikmed Müüslerisse veel valmivasse ja veidi värvilõhnalissegi Kilplaste Kojasse. Kahjuks ei läinud hariduskorralduslike vahendite jaotamisega just nii, nagu planeeritud - kui eelmisel aastal kandsid kõik omavalitsused riigi poolt laekuvast ainesektsioonide tööks ja ühisõpilasüritusteks mõeldud raha 100% ulatuses, siis seekord läks lõpphääletusse variant, kus ainesektsioonide puhul on see % 100 ja ühisürituste puhul 80. Paide politseijaoskonna juht Tõnu Kivis ja Janar Kärner Lääne-Eesti Päästekeskusest tegid kokkuvõtteid 2010.aasta sündmustest. Ja pidulikult anti üle ka Lääne-Eesti Päästekeskuse tänukiri ja (tuli?)uus päästekiiver regiooni Aasta Tegijale - Kareda Vallavalitsusele :) 

Laupäeval tunnustas Eesti Kooriühing Estonias eelmise aasta tegijamaid. Üle 80 kandidaadi seas oli ka mitu Järvamaa nominenti - Kuldar ja Tiiu Schüts, Türi Kammerkoor, Pärdi pidunädalad. Aasta tagasi sai samal sündmusel Aasta Toetaja tiitli JOL. Pärast kontserti toimunud kultuuriministri vastuvõtul oli mul uhke kohtumine minu koolipapaga - praeguse Tartu abilinnapea ja endise Miina Härma Gümnaasiumi direktori Jüri Sasiga. 

Täna kutsus kodutütarde Peetri rühm mind pidulikule koondusele, millega tähistati Kodutütarde organisatsiooni 79. aastapäeva. See 8liikmeline rühm on jõudnud osa võtta paljudest erinevatest sündmustest, milleks sellesse organisatsiooni kuulumine võimaluse annab. 

Eelarvega on lood kurvasti, aga kui kõik plaanipäraselt läheb, on sel reedel Peetri koolis kell kuus algaval kellaviieteel võimalus küsimusi küsida Euroopa parimalt rahandusministrilt endalt (ja teistelt samast erakonnast Riigikokku kandideerivatelt samuti). Kaks päeva varem - kolmapäeval - on Peetri koolis aga lastevanemate üldkoosolek (sellest üldkoosolekust pajatab ka Vallalehe jaanuarinumber, mis homme, 1. veebruaril postkastidesse ja poodi jõuab). 

Kõik need päevad on jällegi olnud tuisused. Üks ja teine omavalitsusliit on ministeeriumi poole pöördunud palvega leida lisaraha lumetõrjeks. Vastus on olnud etteaimatavalt eitav. Kahjuks ületasime jällekord uudiskünnise sellega, et osa meie vallas olevaid riigiteid olid nädalavahetusel läbimatud. Aga teede kohta üks rõõmus uudis ka - nimelt on loosiõnn naeratanud ning varsti on Peetri alevikus (mitte külas, see on kuskil Harjumaal :) ) üht uut autot näha. Ei kaks ilma kolmandata jää, ütleb vanarahvatarkus (äkki peaks vallavalitsuses ka ristsõnu lahendama hakkama?)

Loodan, et vähemalt täna said kõik oma põhiprojektid JAPile esitatud. Kui õigesti kokku arvasin, on 81st esitatud projektist 12 Kareda valla ettevõtjate/vabasektori esindajate esitatud. Eks järgmine kuu too selgust, kuidas raha jaguneb.

Täna võttis Kadri vallavalitsuse kollasest koridorist maha oma magistritöö materjali. Nii et kui keegi teab kedagi, kes teab kedagi, kellel oleks midagi, mida näitusena vallavalitsuse kollases koridoris eksponeerida, andke mulle teada.

Ja ongi tänaseks kõik. 
* Pealkiri tähendab sedakorda seda, et pärlipulm tähendab 30 aastat abielu. Just nõndapalju sai minu kõige kallimatel inimestel täna täis. Et jaguks koralli ja rubiini ja kulla ja teemantini (ja siis veel edasi ka :))!