17 märts 2011

Uhuru na Umoja*

Miks meie - Eesti naised oleme just niisugused, nagu me oleme?
Kuidas oleme sel tuulepealsel maal suutnud oma lapsed ikka eestlasteks kasvatada ja oma rahva alles hoida?
Milliseid jälgi on meie hinge jätnud mehed?
Kas meis on veel alles seda looduslast, kes kord kuuvalgel allikal silmi pesi ja ussisõnu teadis?

Sellised read on kirjas esimese Eesti Naiste Tantsupeo avalehel. Pühapäeval näitasime koos teiste Järvamaa naistega (ja ka osa meestega) ette, kuidas me nendele küsimustele selle aasta 12. juunil Jõgeva linna staadionil vastama hakkame. Piletid on müügil siin ja tasub kaema tulla küll. 
Päev varem  Peetrisse naistepäevapeole ma ei jõudnudki (aga nüüd tean näiteks seda, et Tartumaal on olemas Järvemuuseum ja Puhja valla kodulehel on Puhja kiriku orelimark valesti kirjutatud :) ). Aga õnnitlused Annelile (ja tere tulemast samasse klubisse koos Anne, Külli, Ene ja minuga)! 
Teisipäeval oli volikogu, kus kõige tähtsama punktina kinnitati valla 2011.a. eelarve, mis lähiajal on saadaval valla kodulehel ja vallalehes. Peetri Põhikoolist ja Peetri Lasteaiast saab varsti Järva-Peetri Lasteaed-Kool. Ja võib-olla saab vallast ühe korteri omanik, vähemalt protsess selleks on nüüd algatatud (kuna 1998.a. surnud isiku pärijad ei ole senini pärandit vastu võtnud ning seaduse järgi saab sel juhul vallast pärija). 
Ülemkonstaabel Mati Seire ülevaade vallas möödunud aastal toimunu kohta jäi päevakorrast välja, seda siis seetõttu, et järgmisel päeval  leiti väga suure tõenäosusega nn Monika ajal kaduma läinud mehe surnukeha
Täna käisime Valduri ja Margusega Päästekeskuses ning tundub, et sel aastal on lepingu sõlmimine vabatahtliku päästekomando rahastamiseks lihtsam (kuid ärgem rutakem sündmustest ette).
Homme ootab mind ja Tõnut Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu kevadkool. 
Ja ülehomme kõik matkama!

Ja - ilmselt jõuab see varsti ka kõikide klientideni, aga AS Veolia Keskkonnateenused kliendipäevad toimuvad 31.03.2011 kell 14.00-17.00 ja 14.04.2011 kell 9.00-13.00 Kareda Valla Majas.
* pealkirjaks siis Tansaania riigi moto vabadus ja ühtsus. Ja ilmselt kui ma ajaveebi külastuste statistikat vaataks, näeks ma, et viimasel ajal on siia kiigatud ka sellest riigist. Lehvitus isa Tiidule sinna kaugele! (Ja selle pildi peal on ta ikka vasakult kolmas :) )