08 jaanuar 2010

Kaks tähtsat ametit juures...


Täna oli pehmelt öeldes kiire hommikupoolik. Päev algas Türil PRIAs. Sealse teenindusbüroo inimesed on väga asjalikud, vastutulelikud ja sõbralikud. Varsti (aga millal, seda ei teadnud nad isegi) saavad nad uue kodu Paides, kuna 1. jaanuarist on olemas põllumajandusamet. PRIAsse viis tee kahe projektitaotluse pärast. Põnevaim neist oli minu kirjutatud noorteühing Savi taotlus rehviseadmete ostmiseks. 125 tuhande krooni eest (millest siis 90% tuleb Leader-meetmest) soetatakse mootorratastele mõeldud rehvivahetusseadmed. Neid seadmeid piirkonnas pole ning kohalikud asjaarmastajad peavad sõitma rehvivahetuseks Tallinnasse, Tartusse või Pärnusse. Rehviseadmete olemasolu ning kasutamine annab kohalikele noortele tegevust ning annab võimaluse nn alternatiivse noortekeskuse tekkeks.
Eilne päev tõi mitteametliku uudise muinsuskaitseametilt - kui hästi läheb, saame 2010. a. riigieelarvest toetust Järva-Peetri kirikuaia piirdemüüri avariirestaureerimistöödeks.

Veidi hilinemisega jõudsin Kesk-Eesti Noortekeskuse nõukogu koosolekule. Uuele koosseisusele (mina, Arto J-Jst, Vahur Türilt, Marii maavalitsusest, Piret "vana olijana" Paidest) oli see esimene koosistumine ning KENKi tööga tutvumine. Pooleteise nädala pärast istumine taas koos ning arutame põhjalikumalt KENKi 2010.a. eelarvet. Koosoleku lõpuks valisime ka uue nõukogu esimehe. Kuna eeldada oli, et täna JOLis tegevusvaldkondade jaotumiseni jõutakse ning olin avaldanud soovi noorsoo valdkond endale võtta, saingi selle koha.

Päeva "mõnusaim" koosolek oli muidugi JOLi üldkoosolek. Palju õnne Veljole, tema 27 poolthäält 28st on väga vinge saavutus kogu JOLi ajaloo mõistes. Arvata oli, et esimese ja teise aseesimehe kohale rabelemiseks läheb. Teise aseesimehe kohale oli kaks kandidaati - Jarno Väätsalt ja Aivo Türilt, hääled 15/13. Minu jaoks olulisim päevakorrapunkt oli esimese aseesimehe valimine. Põhikirja järgi saab esimesest aseesimehest järgmisel aastal esimees. Kandidaate seati üles samuti kaks - mina ja Kristjan. Hääled jagunesid 15/13. Aitäh!
Loodan, et JOL saab nüüd tegutsema, sest pea pool aastat on üsnagi vaikne seis olnud.

Aga täna õhtul on preemiate üleandmistseremoonia. Kuigi Kareda kandi inimesi seekord preemia saajate hulgas pole, läheb minu lilleõis Kristiinele kui aktiivsele noorele, Jaanikale ja Üllele.