02 märts 2010

Mis nad seal ikka teevad...

... vaatavad vaid päev otsa Internetti. Nõnda ütles vallavalitsuse ametnike kohta üks külatädi. Jah, eluaeg rasket maatööd teinud inimesele on keeruline selgeks teha, et ilma IKT vahenditeta jääb suur osa meie tööst lihtsalt tegemata... Või nagu mu isa nii norimise mõttes aeg-ajalt ütleb - maailma kergeim töö on kuskil omavalitsuses ametnik olla, vaid inimese magu ei kannata kõike seda kohvijoomist välja :)
Aga et maarahvas kergemalt läbi tahab saada, seda sain täna aru küll. Küllap saan veel täna õhtulgi, sest JAPi projektid on lõpuni hindamata. Aga miks kergemalt? Hindan esimese meetme ehk elukeskkonna parendamise projekte. Seitsmenda projekti juures tekkisid mul külmavärinad, sest jällekord küsiti toetusrahadega ka muruniitjat/murutraktorit/trimmerit. Tean veel, et kolmandas meetmes - ettevõtlusmeetmes - on sarnaseid küsimisi veel omakorda vähemalt 4 (ehk siis rohkem kui pooled ettevõtjad küsivadki muruniitmistehnikat).
Suvel käisime Leaderi toel ja Roosna-Alliku Anneli eestvedamisel Soomes sealsete korteriühistute tegevusega tutvumas. Ühe kindla teadmise, mille peale seni nn kivilinnades reisides tulnud polegi, sain juurde küll - muruniitmine on eestlaste leiutis. Või olgem ausad, inglaste leiutis, aga eestlased on selle saksa täpsusega üle võtnud. Sest - mitte kuskil mujal ei ole nii suuri paljaks pöetud golfiväljakuid. Aga kui tahta traditsioonilist inglise mõisapargi muru, on tee selleni väga lihtne - niida muru üle päeva ja tee seda 600 aastat järjest ja ongi ilus muru valmis...

Seega - tagasi JAPi projektidemaailma. Homme on JOLi infopäev, kus räägitakse teehoiukavast ja otsedemokraatiast. Esialgu oli õhtul plaan jõuda Türile Rohelise Akadeemia filmiõhtule, aga samal ajal on Raplamaa meistrivõistluste eelvoor bowlingus (üldsegi esimest korda selle maakonna ajaloos!) ning pühapäevase finaali jaoks tahaks võimalikult hea tulemuse ette mängida.