22 aprill 2010

www.teemeara.ee

1. mail algavad talgud kõikjal kell 10.00 hommikul.

Kõige suurem ettevõtmine on Peetri aleviku heakorratalgud. Eesmärk on teha Peetri puhtaks – riisuda lehti, raiuda võsa ja puid, koristada prügi, Järva-Peetri kirikaias korrastata ajaloolisi haudu ning Vabadussõjas langenute mälestusmärgi ümbrust. Talgutele ootame kokku 50 inimest, kaasa võiks võtta võimaluses reha, kirves, oksakäärid, kiin, võsalõikaja, saag. Pärast saab suppi ja sauna ning loodetavasti ka väikest simmanit. Rohkem infot saab talgujuhilt Taimo Jätsalt (5237424, taimo@kareda.ee)

Müüsleris oodatakse talgulisi kahte paika – Vabadussõja Müüsleri mälestussamba heakorratalgutele ning Müüsleri parki.
Mälestussamba juures tehakse korda kõnnitee, riisutakse lehti, võetakse maha võsa ning põletatakse oksad. Talgulisi ootame kokku 20. Kaasa võtta labidas, reha, kirves, saag või kiin ning piknikukorv. Talgulised saavad ka talguruppi ning Peetris on saun kuumaks köetud ka neile. Rohkem infot saab talgujuhilt Taimo Jätsalt (5237424, taimo@kareda.ee)

Müüsleri pargis riisutakse lehti, korjatakse oksi. Talgulisi oodatakse 50. Võimalusel kaasa võtta rehad, aiakäru, autokäru. Pille pakub talgulistele maitsvat suppi, soovijad saavad tasuta kilplaste elamusretke pargis koos võistluste, mängude, laulu, tantsu, näidendi ja muuga. Võistluste võitjatele auhinnad! Talgujuht on Helena Siiroja (51914282, helena.siiroja@mail.ee)

Päev varem, 30. aprillil algusega kell 14.00 on korrastustööd Esna vana vallamaja ümbruses. Riisutakse,  koristatakse prügi, tehakse talvepuid, koristatakse vana kuuriase. Talgulisi oodatakse kokku 15. Kaasa palutakse võtta rehad, kirved, mõned mootorsaed, õhtuks volbrilõkkele piknikukorv. Talgulistele antakse ülevaade MTÜ Karessen tegemistest ja plaanidest, pakutakse traditsioonilist Karesseni seljankat koduleivaga. Võimalus veeta õdus õhtu hoones ja volbrilõkke ümber. Talgujuht on Tõnu Taal (5027221, ttaal54@gmail.com)