24 mai 2010

"Hea, et vallal sääsetõrje kohustust pole,"

ütles täna üks majandus- ja eelarvekomisjoni liige keset koosolekut. Omavalitsuste kohustustest ja selleks eraldatatavatest rahalistest vahenditest (või õigemini - nende puudumisest) on viimasel ajal tänu Riigikohtu lahendile üsna palju juttu olnud.

Reedel osalesin Järvamaa Noortepäeva osaluskohvikus. Olime omavalitsusjuhtide ja noortega asjalikud ja arutasime noorte aktiivsuse teemadel. Jällekord :)

Täna kuulusin ma muuhulgas nende inimeste hulka, kes "esmaspäeva hommikul on otsustanud kogu maailma päevaga üles ehitada." :) Nii mulle üks vallakodanik igatahes telefonis porises :) Ei osanudki miskit tarka vastu kosta.

Kohtusin täna ka ehitajaga, kes suve jooksul Järva-Peetri kirikaia piirdemüüri avariirestaureerimistööd ära teeb. Samal ajal olid majas AS Paide Vesi mehed, homme hommikul on Koigis kuue valla kohtumine, kus arutame täpsemalt  Põltsamaa - Pedja veemajandusprojektiga üleantavate varadega seonduvat. Homme on ka Järvamaa Kultuuri Nõukoja istung, vallavalitsuse istung (muuhulgas avame Mazda pakkumise ümbrikud ja nimetame meie esindaja ASis Paide Vesi). Kell kolm on Esna vanas vallamajas vallavolikogu istung, kus seekord arutluse all näiteks peremehetu ehitise hõivamine, revisjonikomisjoni akt ning kulude piirmäärad toimetulekutoetuste arvestamiseks. Pärast seda tutvustab Tõnu meile MTÜ Karesseni tegemisi ja plaane.

Ja homme õhtul Paides teatrisse ja kolmapäeva õhtul kell 20.00 mängib Sargvere näitering rahvamaja saalis näidendit "Naine on ka inimene". Pilet 40.- / 20.-