03 juuni 2010

Ööd on siin valged

Ma oleksin oma tänast sissekannet alustanud Juhan Smuuli sõnadega: ""Ei inimene massina vastu saa," ütles Muhu mutt, kui oli kirikus orelist pool salmi maha jäänud." Aga ei alusta, sest üks teine kord on need sõnad mu blogis olnud, kuigi kordamine on tarkuse ema, siis liigne kordamine aga seniilsus.
Täna oli kultuurikomisjoni koosolek ning näib, et maakaitsepäevaks on kõik enamvähem ära räägitud. Lahtisi otsi veel mõned on, aga need peaks paari päevaga ära lahendatud saama. 
Homme hommik algab piduliku lipuheiskamisega Järva-Peetri kirikaias. Minu eelmise aasta sõnum oli ehime Eesti sinimustvalgeks iga päev!

Laupäeva hommikul stardivad Kareda noored traditsioonilisele jalgrattamatkale. Teekond viib sedakorda Kurgjale. Minul "õnnestub" ka tänavu proovida neljarattalise matka varianti - Paides toimuvad firmaspordi suvemängud ning mind ootab lahe hommikupoolik minu väikese sõbra Amandaga ("Jaa, muidugi ma lähen rõõmuga Triinu juurde ja mängin tema ja tema lepatriinudega. Muidu on ju Triinul igav ka", ütles see minu 6aastane paar päeva tagasi).
Pühapäeval on valla kõige pisemad oodatud volikogu esimehe ja vallavanema vastuvõtule. Seekord siis sõna otseses mõttes lusikapidu :)
Pühapäeva hommikul on veel viimane lauluproov enne järgmise nädala laulupidu. 11.-12. juuni on EELK Järva-Peetri ja Anna koguduste segakoor vaimulikul laulupeol Tartus.

Terje ja Helju tegid täna ära perekonnaseisuametniku eksami vms. Seda et nad seda teha oskavad, tundsin "omal nahal" :) 
Superuudis see, et Peetris läheb tulevikus laudaehituseks! Paar aastat tagasi tehti vajalikud eeltööd, nüüd on asi uuesti liikuma saanud. 

Ja ametlikud teadaanded ka:
Kareda Vallavalitsus otsib Vallalehe toimetajat 
Tööülesanded:
- valla ajalehe koostamise ja ilmumise korraldamine;
- lugude ja uudiste kirjutamine ning kaastööde toimetamine.
Nõudmised:
- väga hea arvutikasutamise oskus
- väga hea eesti keele oskus
- täpsus ja kohusetundlikkus
- valmisolek paindlikuks tööajaks
- arvuti olemasolu
- kasuks tuleb Adobe InDesign programmi tundmine
Omalt poolt pakume:
Kodus töötamise võimalust

Kandideerimiseks esitada Kareda Vallavalitsusele (Kesktee 11, Peetri alevik, Kareda vald 73101; kareda@estpak.ee) hiljemalt 11.juuniks 2010 kirjalik avaldus ning elulookirjeldus.
Lisainfo: Triin Pobbol, vallavanem, triin@kareda.ee, 5207938