10 august 2010

Ilmast ilma räägitakse ilmast

Jaanuaritorm sai eile endale peaaegu võrdväärse partneri - 8. augusti tuulehoo. Jälgin juba mitmendat aega EMHI radarit ja selle poolt Eestit katnud tormi jõudmist Paideni oli päris lõbus vaadata. Muidugi, kui see lõpuks S-Ale kohale jõudis, nii lõbus enam polnudki. Tundub, et Kareda kandis möllas torm "korralikumalt", aga õnneks jällegi mitte nii hooga kui Väike-Maarjas. Nii peab osa kortermaju uusi katuseplaate juurde saama (mõni eterniiditükk maandus aknasse ja mõni autodele..), Peetri allee sai räsida, Öötla mõisa ja Peetri park ka, ausambamäel võttis kuuse, mõnes kohas pole siiani elektrit ja telefoniühendusega on ka nigelasti. Kuuridele kukkunud puudest ja ära lõhutud kasvuhoonetest rääkimata. Aga lõppkokkuvõttes - ikkagi küllaltki õnnelikult.
Täna oli kultuurikomisjoni koosolek. 28. augustil on suvelõpupidu ja oktoobri alguses, umbes siis, kui igal oinal on jälle oma mihklipäev, valime jällekord Õiget Meest. 
See nädal toob veel haldusreformi arutelu Paides ja nii mõnedki kohtumised. Laupäeval on Kareda külas kaks vahvat sündmust - arheoloogiapäev "Märka märke!" ja Esna Algkooli kokkutulek. Nende kohta saab rohkemat lugeda valla kodulehel ja Facebooki fännilehel. Täna liitus selle lehega 100. FB kasutaja! Nii et torti ja heeringat! Ja Helju sünnipäeva puhul ka!