03 november 2010

Mustvalge maailma suhtelisus

Püüdnud siis mees välja kuldkalakese. See jälle paluma, lase vette, täidan sinu kolm soovi. 
Mehel soovid: et oleks ilmatu rikas, et oleks maailmakuulus ja et tal oleks ilus naine. 
Hommikul äratab voodiserval meest piltilus naine: 
"Kallis Ferdinand, ärka üles, me peame kohe Sarajevosse sõitma." 
Vot nii. Eile sai naabrimees Aldost endine naabrimees ja täna oli Järva portaalis uudislugu sellest, et Järva-Jaani ja Ambla vallavolikogud on loonud haridusalase ühiskomisjoni (kirjutasin siia esimese hooga Järva-Jaani asemel Koeru, aga aitäh Artole märkamast ja teada andmast :) ). Minu päev sisaldas KENKi nõukogu koosolekut ja JOLi juhatust (mida Veljo puudumisel nö prooviks juhtida sain). KENKis on tehtud tublit projektitööd ning lisaks tavapärasele õppe- ja karjäärinõustamisele on käimas mitmed maakondlikud projektid (nt programm "Ettevõtlikuks nooreks Järvamaal", mille ENTK noorsootöötajate tunnustamisele kui aasta koostööprojekti esitasin). JOL oli JOLiline, mis ma muud öelda oskan :) Muude otsuste kõrval räägiti ka maksu- ja tolliameti infodest, maamaksu eest ollakse võlgu rohkem kui 50 000 krooni, viivist summadelt jookseb üsna kiiresti ja sellest ei pääse...
Eile saime teada ka selle, kui palju 28. augustil ohtlike jäätmete kogumisringil erinevaid jäätmeid kokku koguti: 6 kilo patareisid, 250 kg vanu värve/lakke/liime, 85 kg vana õli, 20 kg õlifiltreid, 45 kg kemikaale, 15 kg ravimeid ja 2090 kg elektroonikaseadmeid. Ei kujuta ette, kas need vanad külmkapid kuurinurkadest ja kelditest kunagi otsa ka saavad :) Maa-amet on andnud ka ülevaate reformimata riigimaa kohta. Meil on 9161 ha-st 1483 reformimata, sellest 762 hektarit soovib riik omale. 
Ja Järvamaa visioonikonverentsile ja Põhja-Eesti Turismikonverentsile tasub end registreerida. Järgmisel kolmapäeval on meie majas ka JAPi infopäev.
Nii et kummikud jalga, mütsid pähe ja maailma paremaks arutama!