07 mai 2012

Nigulapäeva paiku

Kevadisel nigulapäeval, mis kolmapäeval vanarahva kalendris on, alustati herneste ja ubade külvamist. Ei tea, kas ka tänavu, sest kevadine soojus kohe mitte ei taha tulla.
Nädalavahetusel tehti jällekord ära. Esna vanas vallamajas ja Öötla mõisa pargis ja Kilplalas. Kaitseliidu mehed võtsid kätte ja puhastasid ära Müüsleri Vabadussõja mälestusmärgi tee. Ei saa kohe mitte jätta neid enne ja pärast pilte siia panemata (pildistas Alar Sakkool):
Teedest veel nõndapalju, et täna tegime ära tellimiskirja vallateede hööveldamiseks ning asfaldiaukude lappimiseks Peetris Välja tänaval. Ja kohe-kohe hakkab nendel teedel sõitma ka meie "helesinine unistus" ehk elektriauto.
Kes aga Kareda külast läbi sõitnud, on märganud, et päris paljudele teeäärsetele puudele on märgid peale tehtud. Tegemist on siis teemaal kasvavate puudega, mis Järva Teede sõnutsi tuleks maha võtta, sest ohustavad liiklust.
Need, kes laupäeva hommikul talgutele ei tõtanud ja kodus televiisori ees hommikukohvi nautisid, nägid "Sõida maale" saates, kuidas Kalamatsi kitsefarmis toimetatakse. Kes aga saadet otse ei juhtunud nägema, saab sellega tutvuda ETV arhiivis. Kalamatsil on ka uus kiikamist väärt kodulehekülg.
Üks tõeliselt väärt mõte on tulla Kareda Valla Majja ning tutvuda siin kollases koridoris Peetri Lasteaia laste loominguga. No igasuguseid vingeid asju on valmis tehtud (isegi lepatriinusid on :) )! Ja näiteks konnade eurovisioon on ka.
MTÜ Süda-Eesti Sotsiaalkeskus viib alates eelmisest nädalast läbi projekti Tegusalt tulevikku, mis mõeldud pikaajalistele töötutele. Rõõmustav on, et aasta esimese nelja kuuga on vallale tulumaksu laekunud 10% rohkem kui eelmisel aastal.
Neljapäevani saab esitada kandidaate Järvamaa Elutöö Preemiale. Ka meie oma kandidaadi esitame.