11 jaanuar 2010

Sinine esmaspäev

Tänane päev tõi üsna mitu vahvat kohtumist ning üsna palju tavapärast paberimäärimist.
Esimese hooga ei saanud hommikul aru, miks olin kella tavapärasest tunni varasemale helisema pannud. Pärast sain aru küll - ei jõudnud volikogu esimehele Siirile sünnipäevaks kaarti valmis. Praeguseni see tegemata ongi, sest minu vahva naabrinaine otsustas täna öösel taaskord "veidi" häält tõsta (ärkasin lause: "no mis sa teed, sa ajad ju majarahva üles" peale. Kui Tartus elasin, oli meie ülevaltnaabritel aeg-ajalt ikka tuju tülitseda. Ajalukku läheb naabrimehe karjutu - "pane suu kinni, siis räägime..."). Aga puuduvast kaardist hoolimata Järva-Jaanis ära käisin ning Siiriga kohvitassi taga valla ja maakonna asju ka arutasime.
Päeva naljakaim kohtumine oli vast saate "Saladused" toimetajate-asjapulkadega. Kui väljas on -20 kraadi, siis maainimene paneb mõistusega riidesse. Linnainimesel oma kiiksud...
Ehk sai neil kõik külmast hoolimata siiski filmitud, kuigi me kirikuõpetaja Leaga ikka veidi sekkusime ja seletasime, kuidas on eetiline ja viisakas surnuaeda filmida, kuidas mitte...

Sünnipäev oli täna ka Helenal ja Andresel ehk siis Müüsleri fanattidel. Palju õnne ja palju ideid nendele! Kohtusin täna kahe noore mehega, kes Müüsleris ökoelu propageerida tahavad. Päris huvitav. Kolmapäevaks annan neile vastuse, mis asjast arvan.

Kaleviga arutasime Järvamaa meistriliigat korvpallis. Kes Kareda võistkonda toetada tahab, siis olete oodatud. Esimene mäng on kolmapäeval.

Homse päeva põhimärksõnad vallavalitsuse istung ning Järva Kilbi järjekordne voor.