22 veebruar 2010

Meie hangedest ei küsi, meie tormidest ei väsi!

Laulsime seda ansambel Collage laulu eile täiest kõrist ja südamest kooriproovist koju sõites.
Jah, hangedest me ei väsi. Saime eile hommikul Mazdat tuisuvaalust välja kaevata. Ega lund väga palju polnudki, ainult pool tundi tööd.
Küsisin täna lumelükkajatelt, kuidas on olukord riigis ja vallateedel. Lihtne ja suur probleem - lund ei ole enam mitte kuskile toppida. Nii on nt Müüsleris üks tee juurde tehtud, põllule. Esnas on ühel pool majad ja teisel pool silorullid. Vähemalt enne talve olid silorullid, kunagi kevadel, siis, kui me kõik paadiga sõitma hakkame (äkki Esna jõgi mõneks nädalaks laevatatavaks?), tulevad need rullid jällekord välja. Igatahes on põnts vallaeelarvele korralik. Aga sellest hoolimata - sellist talve me ju tahtsimegi!

Ülehomme tähistame Eesti riigi iseseisvuspäeva.
Päev algab kell 11.00 pärgade asetamisega Vabadussõjas ja I maailmasõjas langenute mälestussambale Peetris ning pärast teenistust Järva-Peetri kirikus jätkub kell 12.00 Müüsleri ausambamäel.

Reedel istume koos Albu, Ambla, Koeru ning Järva-Jaani vallavanemaga Amblas. Kuid kavatsen sel neljapäeval osaleda ka Koeru vallavolikogu istungil. Põhjus lihtne - üks päevakorrapunkt, komisjoni moodustamine haldusterritoriaalse korralduse muutmise algatamise otstarbekuse selgitamiseks, puudutab lisaks Koeru vallale veel Järva-Jaani, Kareda ja Roosna-Alliku valdasid. Tegemist ei ole siiski haldusterritoriaalse reformi algatamise eelnõuga, vaid komisjoni moodustamise (mille eesmärk on haldusreformi algatamine??) moodustamise eelnõuga... :) Seda, mis vahe neil kahel asjal on, ma neljapäeval enda jaoks selgeks tahangi teha.