29 aprill 2010

Keeled suhu ja Euroopasse

Tänane hommik algas Kesk-Eesti Noorsootöö Keskuse nõukogu koosolekuga. Päeva tähtsaimad otsused - kinnitasime uue põhikirja ning eelmise aasta majandusaasta aruande. Väga tulist vaidlust tekitas puuetega lastele lastehoiuteenuse pakkumine. Milline on Järvamaa vajadus ja kas ühe nõukogu liikme poolt väljapakutu ka seadusesilmis väärt idee on, selleni me täna ei jõudnudki.

Meil käisid täna külas sõprusvalla Ylojärvi inimesed eesotsas vana hea Viljakkala piirkonna tuletõrjepealiku Tapio Lieskoga. Kurb, kuid peale seda, kui Viljakkala ja Ylojärvi liitusid, on meie suhted kesiseks jäänud. Eks siin ole ka oma väike põhjus selles, et Ylojärvis elab 30 000 inimest. Ylojärvi sõprusvald on ka Saku vald. Igatahes tõlgi Leenu abiga sai räägitud nii haldusreformist kui koolivõrgust, sekka tehtud ka nalja. Igatahes - Kareda valla vallavanemad tulevad ja lähevad, aga Tapio suur sõber Valdur jääb :) Meie Siiriga andsime ka lubaduse varsti sinna Tampere lähistele külla minna.

Õhtul tahtsin jõuda Ambla vallavanema Raidi sünnipäevale, aga ei jõudnudki. Tema siis see tüüp, kes minult selle Eesti noorima vallavanema tiitli võttis ja nüüd ka 25 on. Pole midagi parata, noored kasvavad peale :) Aga jõudsin külla klassivend Antile, kes homme viimast päeva Vargamäel programmijuhiks on. Kurb-kurb. Aga sealt Petseri kandist ja Anti teadusest kuuleme veel palju!
Ja Anti ameti võtab üle Birgit! Head tööindu talle!

Homme on Järvamaa Arenguleppe koosolek, kus teen väikese ettekande 1. töörühma tegemistest, ning nõupidamine Paide Vees. Ja siis ärategemise laupäev. Ja pühapäeval olen Taivo turniiril lauakohtunikuks.