30 mai 2010

Kuidas iga viieteistkümnes järvamaalane pidu peab?

Nonii. Nõnda ta läbi saigi, see nädalavahetus, ma mõtlen.
Reedel oli Südamaa Vabavalla koosolek. Küsimus peamine - kust leida raha. Mini-Eesti projektiga edasiminekuks on just nüüd see õige aeg.
Reedel oli ka Peetri lasteaia lõpupidu. Lapsed tegid väga vahva Buratino näidendi. Hea on vaadata, et lapsi lasteaias on ning uue rühma avamine on end igati ära õigustanud.
Eilne päev oli tantsupiduline ja laulupiduline. Türil oli maakonna laulu-ja tantsupidu "Järvamaa oma lugu". Vast see, et väga palju oli järvalaste enda loodut, andis peole sellise armsa ja südamliku mulje (ja mis sobib Südamaale paremini kui südamlik pidu?). Mina olin seekord nii tantsija kui laulja rollis, olen ühest ja teisest viimastel aastatel puudust tundnud, nüüd on kohe mõnus :)
Ahjaa, pealkiri siis sellest, et laval käis üle paari tuhande järvamaalase, pealtvaatajaid oli ka ning kokku on meid ju alla 40 tuhande...
Aitäh armsale Anule pildi eest!

Täna pidas Viru Küla Selts oma 10. sünnipäeva. See Öötla ja Vodja külasid ühendav MTÜ on tegutsenud Lembit Annuse ja Anneli Piirsalu juhtimisel. Külaseltsi koduks on Öötla mõis, kus eelmise sajandi keskel oli koolimaja, kus tippajal õppis 165 õpilast ning millest saab lugeda nt raamatust "Kaks kavaleri", mille autoriks Esnas kasvanud Paavo Kivine. Oli uhke pidu, eeskava, süldilaua ja alati rõõmsameelse külarahvaga!