18 august 2010

Sirged teed viivad apelsinimajja...

... aga täna hommikul ma ei suutnud küll esimese hooga aru saada, kuidas nt Mäos asuva Apelsinimajani jõuda. Ehk uus tee on avatud ja nt apelsinimajani, Statoilini ja Nesteni enam sirget teed ei vii, aga Tallinn-Tartu peale jõuan nüüd nädalas vähemalt kümne võrra vähem :) 
Täna oli Peetri lasteaia 23. sünnipäev. Homme on lasteaed viimast päeva suverežiimil ja sealt edasi läheb kõik oma tavapärases rütmis. Tuleb rõõmuga öelda, et sügis toob majja uusi lapsi ja veel rohkem mängulusti.
Lusti on kindlasti ka 28. augustil Esnas, kui seal peetakse maha suvelõpupidu. Lavale läheb meie oma Rubilnik ja üks ja teine veel. 20. augustil tuleb lauluhuvilistel ühtelaulmiseks sammud seada Imaverre, Käravetele, Järva-Jaani või Paidesse. Just neis neljas paigus ainsatena maakonnas ametlik ühtelaulmise pidu toimub. 
Vähem lusti on aga ühe õnnetu maja lammutamisega, mis keset Peetrit laiutab ja laguneb. Saagat ja paberimäärimist on selle majaga olnud üksjagu ja teine jagu tuleb veel enne maja reaalset lammutamist ära teha. Mis muidugi ei tähenda seda, et maja ise enne maha laguneb, kui me oma paberitega valmis saame :) Sõnaga, teemaga tegeletakse :) Või nagu küsib üks õige blondiinikas: Miks majad Venemaal ümber ei kuku? Seepärast, et nad ei tea, kuhu poole kukkuda.

Täna taasavastasin ühe lihtsa ja hindamatu tõe - otseütlemine on alati kordi parem kui ümber-nurga-ütlemine, "naised saunas rääkimisest" rääkimata. Lihtne, aga ei tule aeg-ajalt iseendalgi välja :)
Või nagu Justament ühes oma loos Priit Aimla sõnadega laulab:
Aga miks me'i võiks läbi käia kõik?
Tahan rohkem teada sust, elulugu ja kombeid just!
Aga miks me'i võiks mestis olla kõik?
Tule, kõnele, mis sa teed, ühes vaatame TV-d!