02 september 2010

Head uut aastat!

Kooliaastat, õppimiseaastat, teadmiseaastat, tarkuseaastat... kõik on uus septembrikuus, teadagi...
Tänane Peetri kooli avaaktus oli traditsiooniliselt Järva-Peetri kirikaias lipuplatsil. Ja traditsiooniliselt oli päikeseline hommik. Ja minul oli see kolmas 1. september vallavanemana, nii et ka siin väike traditsioon... :)

Homne toob majandus- ja eelarvekomisjoni koosoleku ning ühe kohtumise Paides. Arto suutis mind nädala algul sassi ajada nende fookus- ja tuumikgruppidega, mis Järvamaa kodanikuühiskonna arengukava tegemiseks loodud, aga igatahes lähen homme sinnasamasse, kuhu läheb Arto. Ja esmaspäeval lähen omakorda sinna, kuhu Arto ei lähe...

Ma oleks tahtnud täna siia linkida ühe Õhtulehe artikli, aga see vaid paberkandjal. B. Obama ütles eile, et sõda Iraagis on läbi. Olgu sellega, kuidas on, aga Afganistani sõda kestab. Tänases Õhtulehes märkasin vast esmakordselt sellist artiklit, kus toodud näited sellest, kuidas Eesti riigi kangelased ununevad. Kaotab käe, jala või mõistuse, tunnistatakse sõdur 60% või 80% teovõimeliseks, saab igakuiselt riigilt paar tuhat krooni või veidi enam, kui hästi läheb, siis teenetemärgi ka, ja ongi kõik. Aga mida teha selleks, et oleks nii, et ei oleks "ja ongi kõik"?