08 november 2010

"Palju unistusi ja olge tublid!"*

Meie majas on nüüd natukene rohkem avastamisrõõmu. Reedest on vallavalitsuse ruumides välja pandud Kaitseliidu Järva ringkonna Peetri rühma kodutütarde käsitöökaardid. Näitus on avatud 5.11-19.11. Alates 22.11. on avatud näitusmüük. Iga kaart maksab 15.- Saadud tulu on heategevuslik ja kasutatakse tüdrukute soovil sihtotstarbeliselt Peetri kooli remondiks. Väga kihvtid kaardid on, ausõna!
Tänasest on vallavalitsuse kollases koridoris vaatamiseks väljas Kadri Roosi Eesti Kunstiakadeemia Arhitektuuri- ja Linnaplaneerimise osakonnas valminud magistritöö "Elu keset Eestit"(millele ma ühel, teisel ja kolmandalgi korral vihjanud olen). Kadri ise kirjutab: Töö keskendub maamaastikus toimuvatele muutustele ning nende mõtestamisele. Töö peamine tees on järgmine: maamaastik on tänapäeval suurt ruumi vajavate hobide toimumispaik ning muutustega edukalt hakkama saamiseks on vaja esmalt muuta väärtushinnanguid maastikku suhtumises.
Töö graafilises osas pakutakse välja ka ruumilisi visioone maamaastikul toimuvate muutuste suunamiseks ja linn-maa suunaliste seoste arendamiseks.
Hea uudis on see, et Eesti Posti Peetri Postkontor on nüüd varasemast veidi kauem lahti. Et siis esmaspäevast reedeni 9.00-12.30. Ja veel parem uudis on see, et talv on ukse ees. Eelmisel aastal oli lund nõndapalju, et ei tahtnud kuskile ära mahtuda. Siit ka palve kõikidele, kelle teeotsi lumest puhtaks pühitakse - et miskit olulist peale lume ära ei koristataks, tasuks lillepotid jms teeäärtest kaugemale tõsta. Muidu võib katki minna nii lillepott kui traktor.
Aga enne lume tulekut on veel palju teha. Selle nädala plaani mahub veel peale tänast majandus- ja eelavekomisjoni koosolekut homne vallavalitsuse istung, kus põhiaur läheb seekord volikogu eelnõude läbivaatamisele. Ja - homse Ringmikrofoni saate üks nädala teo kandidaate on Peetri abikomando loomine :) Kolmapäeval olen Tallinnas koolitusel, kus käisin ka kaks nädalat tagasi ja kus räägitakse KOVi õigusaktide ja otsuste mõjude analüüsist. KENK korraldab siis ka karjäärimessikese Lingid tulevikku  ja vallamajas on kell 14 JAPi infopäev ja kell 16.30 suupillikoolitus. Neljapäeval on Järvamaa visioonikoverents ja volikogu eestseisus. Järgmise teisipäeva volikogu istungi päevakord tuleb parasjagu pikk. Ja reedel peab Väätsa Prügila oma 10. sünnipäeva. Ja Järvamaa Noortekogu juhatuse koosolek on ka. Laupäeval on see "paras hetk on hingata sisse, paras hetk on hingata välja" päev ja pühapäeval on kirikuõpetaja Lea Heinaste 65. sünnipäeva tänujumalateenistus ja õhtul nostalgiline kinoõhtu, mille reklaam on eelmises postituses.
* Ahjaa, pealkiri siis täna ühe vallakodaniku pandud. Hüüdis mulle nõnda telefonikõne lõppu. Võtsin täitmiseks.

P.S. Ma võtan sõnad tagasi selles osas, mis puudutab seda paras hetk on hingata sisse... päeva. Postkastis oli nüüd sellise algusega kiri, olgem kohal :)

Triin Pobboli ja paljude teiste mõtte teostamist jätkatakse  13. novembril Roosna-Alliku vallas, eestvedajaks Sven Aluste. Plaanis on teha talgute korras jälle läbitavaks Vodja-Öötla raudteetammi lõik. Talgutele kogunemine toimub kell 11 Vodja mõisa ees, kus saab kuulda raudteetammi kohta väikest tutvustavat lugu.