25 aprill 2011

Misuke ilm on markusepäeval, niisuke on suvi

Ma arvan, et Koeru kandi rahval oli õigus, kui nad vanasti niimoodi kõnelesid. Ja kui homsel markusepäeval on tõesti selline ilm, nagu ilmateade ütleb, siis saab suvel mõnus olema :)
Aga et kevad tuleks ilusamini, kutsume vallavalitsuse ja Peetri Küla Seltsiga sel neljapäeval kell 17.30 kõiki Peetri alleed riisuma. Ja kui allee puhas, siis saab Ülle legendaarset kapsasuppi ka. Ja TeemeÄra kodulehel saab end registreerida kohe üsna mitmele talgule. 

Kuna Päästeamet on välja kuulutanud tuleohtliku aja, on vast mõistlik meelde tuletada, et siseministi määrus "Küttekoldevälise tule tegemise ja grillimise kohale esitatavad nõuded" ütleb näiteks seda:
- Alla ühemeetrise läbimõõduga tule tegemisel paikneb lõkkekoht vähemalt 8 meetri kaugusel mis tahes hoonest või põlevmaterjalide lahtisest hoiukohast ja tuleohtlikul ajal vähemalt 10 meetri kaugusel metsast.
- Üle ühemeetrise läbimõõduga tule tegemisel ja avaliku lõkke tegemisel paikneb lõkkekoht vähemalt 15 meetri kaugusel mis tahes hoonest või põlevmaterjali lahtisest hoiukohast ja tuleohtlikul ajal vähemalt 20 meetri kaugusel metsast.
- Üle kolmemeetrise läbimõõduga tule tegemisel kooskõlastatakse lõkkekoha asukoha valik ja vajalikud tuleohutust tagavad meetmed asukohajärgse päästekeskusega.

Homme ootab ees Kesk-Eesti Jäätmehoolduskeskuse üldkoosolek ja vallavalitsuse istung. Ja raamatukogu uute lahtiolekuaegadega saab tutvuda valla kodulehel.
Järgmisest nädalast on meie kollases koridoris avatud näitus Peetri lasteaia laste töödest. Usun, et on vaatamist ja uudistamist on palju. Ja kes Peetri - Järva-Jaani teed pidi sõidavad, uudistagu ka neid "mullituskohti" - viimase nädalaga on tee üsna mitmest kohast üles kerkinud ning mõistlik oleks hoog maha võtta.
Uudistamist ja mõistlikkust!