08 september 2011

Suvi vs sügis

Mõned nädalad tagasi ütles üks metsatarkust täis sõber - kui vaadata mesilasi, võib ennustada, et tänavu tuleb lumerohke talv. Ohkasin selle peale ja ütlesin, et tõsistel teemadel nalja ei tehta. Eks kevadel ole näha, kui metsatark see sõber ikkagi on. Ma loodan, et lund ikkagi pole ja külm ka pole, sest oleme saanud samuti teate selle kohta, et sellest sügisest on küttehind hoopis teisem. See viib ka rõõmu sellelt, et tulumaksu laekumine on jätkuvalt heal tasemel - võrreldes eelmise aasta sama ajaga on tulumaksu laekunud 9% rohkem (kuidas Järvamaal tervikuna, seda saab vaadata Kristjani ajaveebist). Kuidas aga elektriautod talvel hakkama saavad, seda me veel tänavu teada ei saa. Viimane teave on, et need vurajad hakkavad Järvamaa teedel sõitma kevadest. 
Kui palju sõidavad tulevikus ringi päästeautod, sedagi ei tea. Koeru päästekomando on sattunud liidetavate päästekomandode nimekirja ning lähipäevil saab allkirjad alla Koeru, Koigi, Kareda, Järva-Jaani ja Rakke valla juhtide ühispöördumine siseminister Ken-Marti Vaherile. 

Aga enne sügist ja talve ja kevadet on veel ju paari nädala jagu suve! Rõõm, et 1. septembril alustas Peetri koolis oma kooliteed 7 kooliuusikut (oi, on ikka kole sõna välja mõeldud!). Homme on viimane päev esitada oma kandidaate JOLi hariduspreemiatele. Ja sel pühapäeval kell 15. on Järva-Peetri kirikus õpetaja Lea Heinaste emerituuri saatmise Tänujumalateenistus.