06 juuni 2012

Pärast Eesti lipu päeva

"Aga miski polnud siiski parem sellest Järvamaa heinalõhnast Koordi ja Öötla vahel," kirjutas kord Tõnu Õnnepalu. Nii on kevadest märkamatult saanud juuni (sõna "suvi" kasutada oleks natukene naljakas). Olin mõned nädalad tööst eemal, aga nüüd olen tagasi, terve ja korras :)
Kahjuks jäi tänavu käimata maakonna laulu- ja tantsupeol. Või tantsu- ja laulupeol, sest sel korral ju kõigepealt tantsiti Paide gümnaasiumi staadionil, seejärel liiguti ühise rongkäiguga vallimäele ja seal lauldi. Sel korral osales meilt kaks kollektiivi - Peetri naisrahvatantsurühm ja Peetri Põhikooli mudilaskoor. Aitäh neile ja Valdurile lipukandmise ja Rainile kärulükkamise eest. Peetri naised käisid möödunud nädalavahetusel ära ka Kalevi võimlemispeol. Tore oli olnud.
Oleme kätte saanud ka oma elektriauto. Sõidab küll, kuigi peab tihtilugu "köides" olema ehk laadima.  Vähemalt järgmised 5 aastat on see auto meie käsutuses ja eks aeg näitab, kuidas akud ja muud osad ajale vastu peavad.
Peetri lasteaias on ilus traditsioon - saata oma kõige suuremad kooliteele lastekaitsepäeval, 1. juunil. Tänavu oli lasteaias 9 lõpetajat. Ka kooliperel lõppes eile aasta. Põhikooli lõpuaktus on neljapäeval, 14. juunil kell 18.00 koolimajas. Esmaspäeval, 4. juunil tähistasime koos lasteaia- ja koolipere, vallavalitsuse, volikogu, koguduse ja kaitseliiduga ühiselt Eesti lipu päeva. Peetri koolis on olnud aastaid traditsiooniks alustada iga uut koolinädalat ühiselt Eesti hümni laulmisega, miks mitte seda teha aasta viimasel koolinädalal Peetri lipuväljakul. 23. juunil, Võidupühal, kohtume Järva-Peetri kirikus kell 11.00 ja kell 12.00 Müüsleris.  Esmaspäeva pärastlõunal kutsusid Peetri kodutütred mind endale külla, nende rühm sai sel päeval endale juurde 3 uut liiget.
Ja esmaspäeval avati vallamaja kollases koridoris näitus "20 aastat Eesti iseseisvumise taastamisest". Näitus jääb avatuks jaanipäevani ning tasub tulla uudistama, keda te 20 aasta tagustelt piltidelt ära tunnete ja keda mitte :)
Täna alustas AS Peetri Põld ja Piim laste töö- ja puhkelaagriga. Käimas on ka nn töötute projekt ning volikogu keskkonnakomisjoni abiga oleme ka tänavu välja selgitanud valla kaunimad kodud. Nende omanikud on kutsutud 23. juunil Roosna-Allikule maakonna maakaitsepäevale
22. juunil peame ühiselt jaanipäeva. Ootame veel kandidaate Aasta Tegija ja Uustulnuka konkursile. Ja suur rõõm, et MTÜ Peetri Lapsed on saanud kohaliku omaalgatuse programmist toetust Peetri laululava värvimiseks. Kuna olen selles projektis projektijuhiks "palgatud", siis on hea võimalus kõiki vabatahtlikke kutsuda järgmiseks teisipäevaks, 12. juuniks kella 17.00ks laululavale, et üheskoos ühed värvimistalgud maha pidada. Tõnu lubas, et kui töö on tehtud, saab talgusuppi ka :)
Ma ei tea, mitu aastat aega läks, aga nüüd on tõesti oma silmaga näha, et Peetri aleviku ühisveevärgi- ja -kanalisatsiooniprojekti on ellu viidamas - biopuhasti juures käivad esimesed tööd. Oleme ära hööveldanud (moodsas kõnepruugis nimetatakse seda miskipärast greiderdamiseks) ka vallateed ning jaanipäevaks ehk taastame teekatteid seal, kus hööveldamisest palju kasu polnud.