10 veebruar 2010

Ütlemiskunst

Jällekord tahaksin siia tuua tükikese Helle Laasi kirjapandust.

Lepatriinu: Ema, kas võib alati kõik välja ütelda, mida sa teisest mõtled?
Ema: Võib.
Lepatriinu: Kas ka siis, kui sellest pahandus tuleb?
Ema: Sa ütle nii, et pahandust ei tuleks.
Lepatriinu: Kuidas?
Ema: Ütle nii, nagu ütleksid endale, õigete sõnadega.
Lepatriinu: Aga kust ma tean, et just need sõnad õiged on?
Ema: Elu õpetab.

Eile PETi koosoleku järel oli mul tunne, et Järvamaa esindajad selles organisatsioonis on tõelised rahvavaenlased. Võtsime endale vastutuse ja julguse välja öelda, et kõik ei ole ok. Reaktsioon teiste nõukogu liikmete poolt oli ootamatult isiklik. Igal juhul peab PET edasi toimima, kuid edasiminekuks on vaja teatud raputust ja restarti.
Eile õhtul oli eelarvekomisjoni koosolek. Istusime nõndakaua, kui korstnast valget suitsu tulema hakkas ning vähemalt komisjonis asjad paika sai.

Täna hommikul võtsime vastu KENKi 2010.a. eelarve ja tegevuskava ning päev läks sujuvalt edasi JOLi juhatuse koosolekule. Kõige rohkem pühendasime aega maavanema ja JOLi juhatuse esimehe poolt 23. veebruaril sõlmitavale ühiste kavatsuste lepingule, mis kannab järjekorranumbrit 14.

Aga õhtul ootasin. Mõtlesin, et liiga vara lennujaama ronida pole ka mõtet. Kui lõpuks jõudsin, täpselt lennuki saabumise ajaks seekord, selgus - Helsingi lend hilineb 10 minuti võrra. Ja 10 minutit on ikka väga pikk, kui kedagi oodatakse... Ja siis peab veel pagasit ootama... Jõudsin kaks korda lennujaamas edasi-tagasi käia, laivis kuulata, kuidas A.Ansip etv-le Läänemere kaitsest räägib, ja siis nad lõpuks tulidki - need 28 viimast eestlast Mitrovicast.

Isa helistas mulle õhtul 4 korda, et ma kindlasti ei unustaks talle helistada, kui Kuimetsasse jõuame. Kui kodumaja ette keerasin, sain aru küll, miks. Vot säärast uhket vastuvõttu ei oleks osanud uneski näha! Lipumasti oli pandud Eesti lipp, lumele oli asetatud väike punane vaip ning ema, isa, vanaema, vanaonu kaitseriietuses ja valves vennat ootamas ja vastu võtmas (emal veel mingisugune õhupüss ka üle õla :) ) Ma ikka naersin nii, et ei märganud lõpuni seda tsirkust filmida :)
Ehk - muu polegi tähtis, muu üldse ei loe, meil üheskoos ikka on mõnus ja soe.

Aga homme - väike ergamiskoosolek (neid pole tõepoolest ammu olnud ja ehk on viimane ka) + volikogu eestseisus.