10 jaanuar 2011

Aukartus lume ees :)

Kui eelmise, 198. postituse pealkirjaks panin "Käime katuseid mööda," siis selle 199. postituse üks peateemasi on jällekord lumi. No millest see eestimaalane ikka kõneleb, kui mitte ilmast. No selle lumega ja katusel kõndimisega läks meil napilt. Aga kokkuvõttes läks meil 49 korda õnnelikumalt kui Oisu lasteaial. Natukene jama on koolimaja verandaga, aga küllap saab korda sellegi. 
Ning küllap saab ühel päeval valmis ka matkaraja Türi-Tamsalu kitsarööpmelise raudtee tammil. Vähemalt tükikesele sellest on plaan järgmiseks nädalaks esitada projekt JAPile. Et rongid siin enam ei käi, jalgrattad võiksid sõita aga küll. 
Kahjuks ei saanud Kareda, Järva-Jaani, Koigi ja Imavere valla projekt, mis sai Innovele tervislike valikute ja eluviiside soodustamise meetme alla esitatud, toetust ei saanud. Meie projekt oleks keskendunud vaimsele tervisele, aga küll tuleb leida siis teisi teid, mis seda vaimset keskkonda paremaks muudaksid. Kuigi olen kurb, et me raha ei saanud, on mul siiski hea meel, et seda koos saada üritasime. 
Ja eelmisel korral olin unustanud Pitka matka kuupäeva. See on siis 13. veebruar. Panen ise igatahes vaimu valmis (ja sel korral saan vabatahtlikult Ammuta mäest üle).
Mis see nädal siis toob?
Homme on selle aasta esimene vallavalitsuse istung. Ja pärast seda lähevad kõik mäluga ja mäluta mälumängurid Järva Kilva järjekordsele etapile Roosna-Allikule. Meie oleme üldjoontes ikka mäluta mälumängurid, aga mis puudutab Järvamaa vooru, siis - üsna taibud :)
Ülehomme on selle aasta esimene JOLi juhatus. Päevakord on siis selline, et juba ainuüksi otsustamist vajavaid punkte on paarikümne ringis + mõned informatsioonid. Tuleb korralik maraton, aga vapramad meist jõuavad ehk ka JAPi koosolekule Müüsleris kilplaste kojas.
Ja neljapäeval on volikogu eestseisus. Ja reedel Järvamaa preemiate üleandmine Türil. Üks nominentidest - spordielu edendaja kategoorias - on meite mees Kalev Teder (kes laupäeval valla korvpallivõistkonnaga valdade talimängude eelvoorus Kiilis osaleb). 
Veel järgmise teisipäevani saab valida Järvamaa eelmise aasta tegu. Mina olen oma valiku teinud, kuid hea meel on, et üks kandidaatidest on Öötla mees Aivar Piirsalu ning tema Liivi sõja aegadest pärit uhke leid.

Uhkete leidudeni ja 200. sissekandeni! (250. puhul lubasin torti teha, 200. puhul teen vaid 10 kükki)