06 jaanuar 2011

Käime katuseid mööda...

Kes pole veel oma maja katust lumekoorma alt vabastanud, siis nüüd on tõesti viimane minut käes. Eelmine talv viis meie kandis rohkem kui kümmekond katust, ei taha, et tänavu sama lugu läheks. Tegin täna ka kokkuvõtteid eelmise aasta lumest ning summad, mis lumelükkamisele 2010.aastal läksid, on pehmelt öeldes... Muidugi on ikka jama nende riigiteedega, ehk saab midagi ette võtta, et nende lahtilükkamine nii kaua aega ei võtaks. See igakordne helistamine ei ole ka nagu lahendus. Ja lumelinna ehitamisest rääkisime täna ka. Teeme selle tänavu kortermajade juurest kaugemale kontori ja lasteaia juurde. 

Ja tänavu peetakse jällekord Koeru Talve nimelist rahvarallit. Seekord tuleb siis nn sõpruse ralli, kus katsed toimuvad Koeru kandis, Järva-Jaanis ja Peetris. Ütlen juba ette, et laupäeval, 26. veebruaril tasub kannatust varuda ja ralliautode tiirutamist nautida. Veebruaris on ka traditsiooniline Pitka matk Jalgsemalt läbi Järva-Jaani Peetrisse (nojah, kuupäeva olen ma unustanud, aga arvata on, et tegu on ühe pühapäevaga :) ). Ja kui juba jutt veebruarisse läks, siis veebruaris tuleb üks kohalik noormees vallavalitsusse oma IT-alast praktikat tegema. Siit ka üleskutse teistele õppuritele - et kui praktikakohta vaja, meie uks on avatud (meie uks on avatud muidugi ka kõigi vallaelu puudutavate küsimuste lahendamiseks:) ).

Ja kui jutt veebruarist edasi märtsi läheb, siis alates märtsist ei vea prügi enam RagnSells vaid Veolia. Ja nendel, kel on vallavalitsuse poolt antud vabastus, kuid pole meiega ühendust võtnud ning tõestanud, et suvilat vms ei kasutata, siis nüüd on tõesti viimased päevad selleks käes.

17. jaanuaril on Järva Arengu Partnerite Leader meetme projektide eeltaotluse esitamise tähtaeg.  Tean, et üks ja teine ettevõtja ning MTÜ on oma projekti esitamas. Ka vallavalitsusest läheb seekord nn pehme projekt teele. Senimaani on meie rahaküsijatel küllaltki hästi läinud, ehk ka seekord. Muidugi järgneb pikk ootamine ja vastuse saamine PRIAlt. Vähemalt 3 ettevõtjat on esitanud erinevatesse PRIA meetmetesse taotluse ettevõtte laiendamiseks / millegi ehitamiseks / millegi alustamiseks. Jääb üle vaid oodata, mida vastuseks öeldakse...Ühe taotluse heakskiitmise järel võib kümmekond inimest töö kaotada, teise 2 puhul on tööjõudu jällegi hädasti vaja.

Tuletan veel meelde, et Peetris on avatud suusarajad. Rada on märgistatud, algus on kontori juures. Tulge ja katsetage. Ja osaleme ka Eesti valdade XIX talimängudel. Meie korvpallipoisid on  võistlustules eelvoorus 15. jaanuaril kell 10 Kiilis. Võistleme Kuusalu, Kernu, Kiili, Vasalemma ja Juuruga. 

Sai segane jutt kokku nagu Kört-Pärtli särk.