15 jaanuar 2011

Minu tervitus Järvamaa spordi-, kultuuri- ja noorsoopreemiate kätteandmisel

Hea Järvamaa spordi- ja kultuurirahvas, head noored ja noortemeelsed!

Ühe vana uskumuse kohaselt hoiab vastsündinu  oma kätt tugevasti rusikas. Kui ta rusika esimest korda avab, kukub tema peopesalt üks kristall loendamatuteks tükkideks katki. Inimese järgnev elutee kulgebki selleks, et neid – elu ilusatest hetkedest koosnevaid tükke – jälle üheks kristalliks saada.

Teie, sprodi-, kultuuri- ja noorterahvas, olete need, kelle  elukristallid on säravad, kiirgavad ja imetlusttekitavad.

Aasta 2010. on ajalooks saanud, kuid möödunud teod  kõnelevad meiega veel kaua. Oli sündmusterohke aasta.

Järvamaa noortel oli päris oma aasta – veebruaris, kui Kesk-Eesti Noortekeskusest sai Noorsootöökeskus ning lühidalt KENK oma 10.sünnipäeva tähistas, kuulutasime 2010.aasta Järvamaa noorteaastaks. Kui palju kirkaid sündmusi ja põnevaid uusi algatusi sellesse jagus – võtame või KENKi projekti – ettevõtlikuks nooreks Järvamaal – mille vedamisse on kaasatud kümmekond partnerit.

Või milline kultuuriaasta – meie oma loo aasta. Kui uhke tunne oli mais siinsamas Türil tantsida ja laulda meie oma autorite seatud tantsusammude ja  viisijuppide järgi. Ja  meie oma tantsijad käisid kaugel Hiinas EXPOl Eesti tantsu tantsimas.

Kirjusse spordiaastasse mahtus palju uhkeid tulemusi. Võtame või näiteks selle, et Paide ragbiklubi mehed krooniti Eesti meistriks. Ja hea meel, et sportimist ja liikumist harrastava Järvamaa sari kogub järjest enam hoogu. Tänavu on selle sarja esimene etapp 29.jaanuaril Vargamäe mail, siis on 31. Tammsaare rahvamatk. 13.veebruaril ootame kõiki kõndima admiral Pitka auks Jalgsemalt Peetrisse. Ja märtsis tulge jälle Karedale – siis on sarja 3. etapp ning järg traditsioonilise Kareda valla kevadmatka käes.

Aga – ma loodan, et aasta 2011 tuleb veel säravam, tuleb rahvarohkete sündmuste aasta ja põnevate sporditulemuste aasta.

Soovin kõikidele nominentidele ja preemiasaajatele jätkuvat tegutsemistahet, sära silmi, mõnusaid inimesi ümberringi ja rõõmsat meelt!
Pildil: aasta kultuurikollektiivi preemia sai Koeru Huviteater. Pildistas Anu